Sunt din cartofi, eu am facut si in casa si au exact acelasi gust, decat sa te chinui sa gasesti un aluat care sa semene exact cu cartoful la gust si textura e mult mai usor sa faci direct din cartofi. Unele cipsuri chiar nu sunt facute din cartofi (pringles de exemplu), sau sunt oricum cartofi pisati cumva si apoi remodelati sub forma de cipsuri, insa sunt aproape convins ca lays si chio sunt.
Nu este adevarat, sunt facute din cartofi 100%, nu prea sunt sanatoase pentru ca sunt prajite in mult ulei, iti poti lua varianta de cipsuri lays coapte, sunt mai sanatoase
De fapt cam toate chips-urile nu sunt facute direct din cartofi.
Cartofii se prelucreaza, mai exact se transforma in pasta de amidon, la care desigur ca se adauga pasta de amidon si din alte surse, potentiatori de arome si alti aditivi. Apoi respectiva pasta de amidon se toarna in foaie, se taie in forma finala si se usuca.
Mentiune: cartoful natural este, in mare parte, doar amidon. Asa ca si daca ar fi 100% din cartofi, oricum nu ar fi foarte hranitori.
Sau mai simplu, se fac din fulgi din cartofi practic cartoful curatat si zdrobit, duce spre pasta.
Se fac din cartofi dar sunt cu multe chimicale (E-uri)din care unele toxice pentru a rezista in timp. Uite si aici: https://cristianchinabirta.ro/......-leordeni/
BossAlcool007 întreabă:
anonim_4396 întreabă: