| Teodor168 a întrebat:


Ieri, profa de biologie mi-a spus ca cipsurile lays/chio nu sunt făcute din cartofi, ci din aluat si potențiatori de aroma ca să-ți dea senzația de cartof.
Este adevărat? Si dacă este, sunt sănătoși?
Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Sunt din cartofi, eu am facut si in casa si au exact acelasi gust, decat sa te chinui sa gasesti un aluat care sa semene exact cu cartoful la gust si textura e mult mai usor sa faci direct din cartofi. Unele cipsuri chiar nu sunt facute din cartofi (pringles de exemplu), sau sunt oricum cartofi pisati cumva si apoi remodelati sub forma de cipsuri, insa sunt aproape convins ca lays si chio sunt.

| Annamaria21 a răspuns:

Nu este adevarat, sunt facute din cartofi 100%, nu prea sunt sanatoase pentru ca sunt prajite in mult ulei, iti poti lua varianta de cipsuri lays coapte, sunt mai sanatoase

| peperonies a răspuns:

Nu e ca si cum poti sa citesti ingredientele pe punga...

| escovici a răspuns:

De fapt cam toate chips-urile nu sunt facute direct din cartofi.
Cartofii se prelucreaza, mai exact se transforma in pasta de amidon, la care desigur ca se adauga pasta de amidon si din alte surse, potentiatori de arome si alti aditivi. Apoi respectiva pasta de amidon se toarna in foaie, se taie in forma finala si se usuca.
Mentiune: cartoful natural este, in mare parte, doar amidon. Asa ca si daca ar fi 100% din cartofi, oricum nu ar fi foarte hranitori.

| callmescania a răspuns:

Sau mai simplu, se fac din fulgi din cartofi happy practic cartoful curatat si zdrobit, duce spre pasta.

| xerxes1 a răspuns:

Are dreptate profa.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se fac din cartofi dar sunt cu multe chimicale (E-uri)din care unele toxice pentru a rezista in timp. Uite si aici: https://cristianchinabirta.ro/......-leordeni/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Producatorii de chips-uri, sau snacks-uri, strecoara pe langa materia prima si alte substante cu efect devastator in timp.
Confirm cele spuse de profesoara ta.

Întrebări similare