| xRoocked a întrebat:

Imi este rusine sa o spun dar is sasait

Vreau sa scap de "blestemul" asta... ma gandeam asa ori sa imi fac o operatie ori nu stiu
Acuma nu stiu daca exista vreo operatie ca sa nu mai fiu sasait...
Cand eram mai mic asa am auzit.
Va rog sa imi raspundeti

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Nu exista operatie. Doar daca cumva ai niste malformatii ale gurii care te fac sa fii sasait, dar ma indoiesc. In schimb exista logoped, un experta care ajuta copii dar si adultii sa scape de aceste defecte de vorbire. Cauta un logoped si apeleaza la el. O sa te ajute.
Si nu e nimic rusinos in a fi sasait. Unii chiar se mandresc cu asta, ii face sa fie unici si amuzanti, le completeaza caracterul. Dar daca vrei sa scapi de asta nu te opreste nimeni.

| xRoocked explică (pentru CuriousStuff):

Cand eram mic. am mers la logoped si o zis ca as avea ceva la limba cam mare si trebuie unpic taiata :p acum nu stiu

| CuriousStuff a răspuns (pentru xRoocked):

Nu am auzit de asa ceva. Incearca si acum sa mergi la un logoped si sa vezi ce zice... Exista oameni cu limbi foarte lungi sau foarte mari care nu au probleme de vorbire... Nu stiu ce sa zic. Oricum pentru un sfat acreditat si corect consula un logoped, noi putem doar sa ne dam cu parerea si nestiind cazul tau concret putem sa aberam urat de tot.

Uhh... pai cum sa ma ajute... daca eu nu ma pot ajuta pe mine

| CuriousStuff a răspuns (pentru xRoocked):

De asta e el expert. Daca iti rupi piciorul nu mergi la medic cu pretextul ca "Cum sa ma ajute el, daca nu pot sa ma ajut eu"?

O sa incerc... trebuie sa rezolv asta cat mai repede.

| MedRex a răspuns:

Daca limba era mare se numeste macroglosie, dar la fel de bine poate fii un frau al limbii scurt. Cati ani ai? Daca ai sub 18 poti merge la un pediatru sa te vada vis-a-vis de treaba asta si eventual sa te indrume la chirurgie pediatrica. Daca nu e nici una nici alta atunci trebuie mers la un alt logoped, de preferinta mai bun.

| xRoocked explică (pentru MedRex):

Am 14 ani :p

| xRoocked explică (pentru MedRex):

Limba nu e mare sau prea scurta... cand m-am dus la logoped o zis ca chestia aia de sub limba e prea mare si nu pot intinde limba calumea sa pot prununta corect :p acum nu stiu o sa ma duc la logoped vreau sa scap de asta in maxim in an (obligatoriu) daca nu mor cu zile :p

| MedRex a răspuns (pentru xRoocked):

Daca fraul limbii e prea scurt nu poti intinde limba cum trebuie. Daca ar fi prea lung atunci ai fii peltic pentru ca limba ar merge prea mult in fata. Poti merge sa te vada un logoped daca nu ai mai fost de ceva vreme. Concluzi e sa nu te stresezi ca se rezolva treaba.