In primul rand nu te agiti inainte de culcare, nu te gandesti la nimic rau, faci ceva placut si bei o cana de ceai de tei. Apoi poti sa te gandesti la ce ti-ar place sa visezi.Fie ca vei visa asta, fie ca nu, cred ca gandindu-te la asta te vei relaxa suficient de mult incat sa reusesti sa adormi mai repede.
-Asigura-te ca camera este bine aerisita si intunecoasa.
-Locul in care dormi trebuie sa fie bine ordonat si curat.
-Miscarea este bine primita inainte de somn: yoga, miscari de fitness sau o simpla plimbare de seara.
-Daca nu ai pijamale, cumpara-ti.
-Muzica este prietenul tau, un exemplu bun este cea pe care o ascult acuma
http://youtu.be/UaQHfTXf2hs.
-In condintiile de viata moderne ar trebui sa te intrebi daca iti permiti sa nu meditezi 20-30 de minute pe zi. Inainte de culcare poate fi momentul ideal.
-Ceaiurile mereu sun bineprimite, cauta pe cele care duc intr-o stare de somnolenta cum ar fi musetelul si nu cele care contin teina ca ceaiul verde.
-Nu manca alimente greu de digerat seara gen carnea, dulcurile si produsele extra procesate.
-Nu sta pe calculator dupa ora 11.
-Citeste inainte de culcare.
-Stai, zambeste, inspira profund, multumeste si expira lent cu zambetul care aluneca perfect liniar de la o ureche la cealalta, Acum esti gata sa mergi la somn.
Eu de astfel de metode m-am folosit ca sa scap de probleme cu somnul...ce sa-ti mai zic? Apuca-te de treaba si somn usor! :)