| yoloqerty a întrebat:

In aceasta seara am observat ca am un chist sinovial dorsal la mana dreapta. Deocamdata nu ma doare, nu simt niciun disconfort, dar nu stiu ce sa fac.
Care pot fi cauzele aparitiei acestuia si care este tratamentul? (exclus fiind cel chirurgical sau cel cu acele)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Ete na esti tu medic chirurg sa poti sa spui ca ala e chist

ESTE GANGLION DE CRESTERE SI DACA IL MAI FRECI SAU ATINGI REPEDE POATE SA DEVINA CANCERIGEN

ganglionii daca ii stresezi se pot deregla

nu e nici un chist de unde sa fie chist

mergi la psihiatru si o sa iti explice el daca e chist sau ganglion
eu pariez pe ganglion

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut, am avut aceeasi problema la 19 ani, acum am 29 doar ca al meu a fost chist sinovial anterior ( adica sub incheietura ) la mana stanga de dimensiuni aproximativ cat o bila de 1 cm diametru ( mic ).
Cauza este in general efortul fizic, vreo trauma, lovituri, etc, in cazul meu de la ridicatul greutatilor la sala.
Pentru linistea ta chisturile sinoviale (daca asta ai intr-adevar) NU sunt tumori canceroase.
La unii chiar se mai sparge de la sine si dispare. Daca observi ca isi mareste dimensiunile si provoaca disconfort, cel mai bine e sa ai grija sa nu lovesti zona aceea si mergi pana la medicul de familie pentru un diagnostic corect si un posibil tratament.
Solutia la mine a fost operatia. Nu doare, nu nimic, este ceva simplu, 15 minute a durat si am plecat acasa. N-ai nevoie de spitalizare pentru asa ceva.
Sper ca te ajuta.