| lettuceax a întrebat:

In cat timp de fumat faci cancer la plamani? Nu am mai fumat din decembrie, anul trecut si cand am facut-o am facut-o pentru prima data fumand doar 2 sau 3 in piept si restul in gat (ca nu stiam cum sa fumez) si m-am lasat iar acum ma doare in piept, partea stanga de sus, cand tusesc, tusea e putin productiva si sunt ingrijorat, am aproape 17 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Te astepti sa faci? De ce fumezi atunci? happy
Nu se face chiar asa usor. Si nu atit de repede. Nu toti fumatorii fac cancer. Insa creste riscul la fumatori. Asta inseamna ca daca in mod normal sa zicem (nu stiu exact care e raportul) fac cancer la plamini 2 din 10 oameni, in cazul fumatorilor statistica ar fi de 4 la 10 oameni, si e o diferenta, nu?
Si inca ceva: cancerul nu se face la tinerete. Poate sunt cateva cazuri care au facut, dar majoritatea apar dupa 40 de ani. Indiferent de forma lui.
Deci, poti fuma linistit. Dar nu uita niciodata ce vezi pe pachetele de tigari, e o realitate: fumatul ucide!

| Teo29 a răspuns:

Bine ca nu ai mai fumat, sa nu mai fumezi nici pe viitor daca nu vrei ca peste ani sa tusesti sange si sa te rogi sa mori din cauza chinurilor bolii acesteia.

2. Du-te la un consult la medicul de familie sa te asculte la plamani, poate ai o pneumonie despre care nu stii inca.

| Felissa13Eden a răspuns:

E relativa treaba cu cancerul la plamani, asta depinzand foarte mult de organismul tau.E ca la ruleta ruseasca, nu stii daca o sa faci, sau nu, asa ca mai bine previi.
Eu am fumat 2 ani jumatate si dupa ce m-am lasat m-a durut in piept si am avut o tuse productiva.Dar se curata plamanii.Incearca sa faci sport si sa mananci sanatos si o sa fie in regula.
De asemenea, e foarte nociv sa fumezi in "gat" sau in "gura", desi tigarile nu sunt bune sub nicio forma.