| vladeduard2000 a întrebat:

Salut TPU
In seara asta am fost invitat la un majorat dar eu urmez un tratament cu antibiotic (Augmentin).
Le iau din 12 in 12 ore (eu am inceput cu 10 seara deci 10 seara-10 dimineata), majoratul respectiv incepe pe la 8-9. Vreau sa-mi spuneti daca nu iau antibioticul in seara asta si maine dimineata si incep de maine seara pot sa consum alcool?

P.S La un interval de 2 ore dupa ce iau antibioticul iau Probiotic pentru a nu mi se afecta ficatul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti sa sari pente nici o doza de antibiotic. De asemenera, trebuie sa treaca minim 24 de ore de la ultima doza de antibiotic pana la primul pahar de alcool. Din pacate, nu vei putea consuma nici un strop de alcool in aceasta seara, e mult mult mai important sa iti continui tratamentul, mai ales cu un antibiotic greu de manuit ca Augmentinul.

2 răspunsuri:
| AutumnDay a răspuns:

Probioticele sunt pentru. a nu-ti afecta stomacul.
In principiu, daca vrei sa bei un pahar, nu mai mult, poti sari peste 1-2 doze de antibiotic.

| BububucatorulBubycus a răspuns:

Vrei sa dai coltu? ai timp sa bei dupa ce termini tratamentu