| Zero00000000 a întrebat:

In urma cu o saptamana am fost la in consult ORL la o policlinica din oras.Aici mi s-a spus ca am o deviatie de sept nazal destul de nasoala,care at putea fi indreptata numai prin interventie chirurgicala, interventie pe care urmeaza sa o fac in momentul in care ma hotarasc.Intrebarea mea este:daca merg azi la doctor si ii spun ca m-am decis in privinta operatiei,o sa ma opereze azi sau o sa-mi faca programare pe o data anume? In plus, as vrea sa stiu care sunt etapele unei astfel de interventii, o sa-mi faca analize inainte sau? Nu m-am mai operat niciodata pana acum.
Mutumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Anonim20143 a răspuns:

Bună! Având în vedere că operația pentru deviația de sept necesită spitalizare este posibil să te programeze în funcție de timpul pe care îl are.Nu poate să te opereze astăzi deoarece operația implica anestezie generală care se efectuează pe stomacul gol.Te va opera în funcție de timpul pe care îl are (posibil luni dimineață).

Etapele operației sunt:
-Te internezi la spital.
-Inainte de operatie medicul anestezist va veni să vorbească cu tine. Îți va pune întrebări legate de alergiile pe care le ai la medicamente,daca te-ai mai operat, dacă fumezi, cate kg ai etc. Cu alte cuvinte îți va face consultul preanestezic.
-Vei fi transportat în sala de operație unde până la venirea chirurgului ORL ți se vor administra pe cale intravenoasa medicamente pentru a nu avea stări de anxietate, pentru a te relaxa, și ți se va induce o stare de somnolență (dar cel mai probabil nu vei adormi).
-La venirea medicului ORL ți se va induce starea de hipnoză(adică te va adormi).
-Cel mai probabil te vrei trezi în sala de reanimare.

Mult curaj!

1 răspuns: