Cand un prieten de-al meu a mers la spital acuzand dureri in piept, doctorul i-a spus clar ca un tanar de 20 de ani risca sa faca infarct doar daca consuma etnobotanice sau cocaina. Nu era cazul lui, totul dovedindu-se o alarma falsa. Se intampla destul de rar ca un tanar sa faca infract sau AVC. Predispusi sunt cei care au probleme din familie (am avut un coleg in scoala generala caruia i-a murit fratele de doar 20 de ani. A mers la pescuit si a facut infarct. Cand si-au facut toti cei 7 frati, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani control, doctorii au constatat ca toti au probleme.) sau cei care se drogheaza.
Da, ca orice alta boala, tineretea desi te pazeste de incidenta bolilor nu e chiar un scut impenetrabil.
Contrar a ce spun ceilalti utilizatori, nu trebuie sa fii neaparat obez ca sa faci infact sau avc. Da, sansele sa faci cresc daca esti obez, dar daca nu esti nu inseamna ca esti pazit de acest risc. Din sutele de pacienti cu infarc pe care i-am vazut, nici jumatate din ei nu erau obezi, poate jumatate erau supraponderani (si exista o diferenta intre obezi si supraponderali) dar majoritatea erai aproape in limitele normale de greutate.
Din pacate studile au dovedit ca si copii pot suferi de atac de cord mai ales daca sunt sedentari, obezi si daca consuma substante toxice pentru cord...