| Danut0123 a întrebat:

La 13 ani nu mi se pare ca sunt prea dezvoltat am 1.59-160 este ok? Daca fumez o sa ma mai dezvolt sau ceva? Astept parerile voastre. Fundaaa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimspecial a răspuns:

1.) Fumatul nu te ajuta cu nimic cand vine vorba de crestere...
2.) Mai ai timp sa cresti, iar daca ai 1.59-1.60 nu inseamna ca esti nedezvoltat, inaltimea este chiar buna pentru varsta ta. Eu am tot 13 ani si imi este frica sa nu cresc prea inalta(ambii parinti sunt inalti). Am tot 1.60 si mda... totusi, tu esti baiat.
Normal, daca la maturitate ai 1.60 sau sub, esti considerat scund.
Acum ai 13 ani, nu ar trebui sa te gandesti prea mult la astea. Tu cresti treptat, nu deodata.
Fata de alti baieti din clasa esti scund?

Inca ceva: Nu te apuca de fumat(daca nu te.ai apucat deja), in afara de a te da smecher, nu te ajuta cu nimic.

Eu iti sugerez sa te apuci de baschet sau de alt sport pentru a te inalta in caz ca esti prea ingrijorat, dar nu ar trebui.winking
Btw, cel mai inalt baiat de la mine din clasa are 1.65 si chiar nu mi se pare putin!

Sper ca te.am ajutat cat de cat...

5 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Fumatul nu influențează cu nimic cresterea, deci stai liniștit, băieții cresc pana la 22 de ani, iar daca nu ai avut o crestere explozivă sa zicem într-o vara vei creste bine, daca nu iti pot recomanda niste pastilewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta depinde de parinti, eu zic ca esti destul de ok. Eu am 13 si am cam 1.66.
Iar despre fumat pot sa zic doar: WTF! De unde ti-a venit tie ideea ca daca fumezi te dezvolti? Dimpotriva, o sa-ti distrugi sanatatea, iar la varsta asta e mai mult decat extrem sa fumezi. Doamne, asa ceva...

| SarmalutaPuternica a răspuns:

Fumatul nu te ajuta sa cresti dimpotriva dauneaza! MULTA SANATATE

| codrinbraeafgf a răspuns:

Salut.O sa cresti treptat, nu te ingrijora, si esti destul de inalt. Eu am tot 13 ani, am 1.81 si am fost de mic cel mai inalt din clasa, dar se pare ca si colegii care erau mai demult mult mai mici ca mine, au crescut chiar foarte mult si aproape ma ajung, deci nu te ingrijora.
Si cu fumatul, sincer nu te apuca ca nu te ajuta cu nimic, doar dauneaza sanatatii si iti consumi si banii, sau daca e sa te dai smecher cu fumatu si eu am un coleg care fumeaza, dar nu e adimrat de nimeni, ci dimpotriva nimeni nu ii e prieten si nimeni nu vrea sa intre cu el in anturaje..Bafta