| MihaelaDart a întrebat:

Lamuriti-ma si pe mine un pic, la cate am citit pe internet, sincer m-am dezorientat, sunt total bulversata. Testul beta HCG (analiza de sange) pentru detectarea sarcinii cand se face exact: de la 8-10 zile de la conceptie sau 8-10 de la intarzierea menstruatiei? Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nici una dintre variante nu este adevarata. Beta-HCG incepe sa se vada in sange cam la 9-10 zile de la nidatie. Tinand cont ca nidatia se face cam in zilele 6-8 de la conceptie, inseamna ca pentru a fi concludent, se poate face dupa 17-18 zile de la actul sexual (fara a numara ziua actului sexual, care este ziua 0 si nici ziua testului.

| MihaelaDart explică (pentru Brigaela):

Multumesc! Cred ca l-am facut prea devreme. :'(... l-am facut de la 11 zile de la conceptie si mi-a iesit negativ (6 spre 7 a avut loc actul sexual si abia pe 17 august am facut testul). Cu toate ca menstruatia mi-ar trebui sa-mi apara pe 24 august, daca imi intarzie, m-as bucura căci sunt in programul de inseminare artificiala. Am urmat tratament cu Clomifen pentru stimularea ovulatiei si citind citind pe internet, pur si simplu nu mai stiam care era intr-adevar raspunsul corect. Multumesc Brigaela pentru raspuns!
P.S am editat răspunsul nu a fost pe 11, ci 17 August, am tastat repede și nu m-am uitat la greșeală.

3 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

8-10zile de la conceptie.

| MihaelaDart explică (pentru alina2k18):

Ia răspunsul corect de la Brigaela, dânsa este medic.