| Kidnapper a întrebat:

Luna trecuta am fost cu prietenii intr-o drumetie la munte destul de lunga ( cel putin 8 ore) si dupa ce am ajuns acasa ma dureau unghiile tare si erau rosii, cam pe 1 ianuarie am observat ca in mijloc a devenit maroniu spre negru, si am cateva intrebari
1)Va cadea
2)Cat i-a sa se refaca daca, cade
3) O sa se vada osul de la deget?? Am vazut o poza scarboasa pe internet

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Veverita229 a răspuns:

Wow. am citit comentariul lui "Omis" si e destul de exagert, te.au batut pantofi cizmele sau marog si sa inflamat, e foarte bine ca au devenit negre, este primul pas spre vindecare,(ca un semn dupa un pumn) o sa dureze ceva timp, durerea va disparea mai repede ca negriutra dar nu ar trebui sa te preocupi eu nu cred ca ai nimic si imi place ca nu sunt singuru care cand are o problema foarte mica de sanatate se sperie (cauta img pe net, pune intrebare pe TPU,) mai esti si tu laughing

| Omis a răspuns (pentru Veverita229):

Exagerat sau nu, am fost destul de subiectiva, pentru ca acum vreo 2 saptamani am trecut printr-o trauma cu o masea, asa ca de atunci trimit pe toata lumea la medic cand are o problema laughing, asa ca nu ma judeca, daa?!

| Kidnapper explică (pentru Veverita229):

O sa cada unghiile, sut amandoua de la degetele mari de la picior si nu sunt negre complet, sunt pe mijloc putin maronii spre negru

| Kidnapper explică (pentru Veverita229):

Faza e ca nu sa inegrit complet e doar o linie cam groasa de 1cm care strabate unghia, o sa cada? Si daca o sa cada o sa se vada osul? Nu stiu ce e sub unghie

| Veverita229 a răspuns (pentru Omis):

Okey laughing

| Veverita229 a răspuns (pentru Kidnapper):

Raspunsu anterior este valabil, nu te mai preocupa asa de mult nu o sa iti cada nimi si cu siguranta nu o sa se vada osu daca chiar nu te poti linisti du-te la doctor pentru ca te-au strans pantofi sad nu serios nu ai nimic stai calm happy

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti vor creste normal ca si pana acum. Daca nu sunt negre complet nu iti cad. Nu incerca sa le scoti tu. Le tai normal ca si pana acum. Ti-au degerat. Mai multa atentie data viitoare cand mai mergi la munte.

| Omis a răspuns:

Din punctul meu de vedere conteaza si cat de lungi ai unghiile. cel mai bine e sa mergi la medic, nu amana, asta nu ajuta niciodata (experietna proprie)!

| dermdoc a răspuns:

Buna ziua,
Unghiile au suferit traumatisme repetate in timpul drumetiei (cel mai probabil la coborare) prin lovirea de varful bocancului (fie bocanci prea mici, fie unghii prea lungi). Acel ceva maroniu spre negru este un hematom subunghial (sange intre lama unghiala si patul unghial). 1. Exista mai multe variante de evolutie: fie vor cadea, fie hematomul va fi impins spre exterior o data cu cresterea unghiei. 2. Unghiile de la picioare cresc cu aprox. 3mm pe luna, deci in functie de lungimea unghiei, faceti un calcul scurt. 3. In cazul in care unghia cade, nu, nu se vede osul (falanga). Se va vedea patul unghial, care se afla imediat sub unghie si este fff sensibil la traumatisme. Pentru siguranta si liniste va recomand sa mergeti totusi la un dermatolog. Multa sanatate.

PS: Sfatul cu taiatul unghiile normal este foarte bun. Nu este vorba in niciun caz de degeraturi.