Salut TPU. Ma cheama Ionut si am 18 ani, sunt clasa a 11-a.
Ma confrunt cu niste probleme emotionale de ceva timp, mai exact usor, usor totul a inceput de prin august 2024. Dar atunci inca era totul mai ok sa zic.
Deja de prin septembrie-octombrie am inceput sa ma simt extrem de prost, sa am ganduri proaste, negative (atentie nu negre, precum suicid etc!), da, am avut si aceste ganduri, dar nu reale, sa actionez, mi-ar fi prea frica sa fac asa ceva si nu mi-as dori niciodata.
Nu mai voiam sa merg la liceu, efectiv aveam o stare foarte, foarte proasta, mai ales in Decembrie ma simteam de parca eram neom, parca nu mai eram persoana care eram inainte, ca si gandire si asa mai departe, nu mai imi placea ceea ce faceam inainte si asa mai departe. Nu vedeam lumea la fel ca inainte, nu eram linistit, mereu pus pe ganduri, la liceu nu ma pot concentra la ore netinandu-ma nimeni de vorba.
Nu inteleg de ce ma simt atat de prost, aceste lucru inca se intampla, dar de vreo 2 zile incep sa ma simt mai bine, dar asa se intampla o data la ceva timp, am o saptamana din luna in care ma simt bine, inainte nu era asa, abia de anul acesta am inceput sa ma simt mai bine.
Am o saptamana in care ma simt extrem de bine si am spus ca vreau sa merg la psihiatru, deoarece nu consider ca in cazul meu ar trebui sa merg la psiholog, am simptome de anxietate de 3 ani de zile, nu grave, dar acum incep sa ma streseze si mai rau cand sunt mai matur + simt ca as avea simptome si de ADHD, uit programari importante, uit lucruri, nu am stare, sunt distras usor, nu stiu sigur ce am pentru ca nu am fost la vreun medic inca.
Nu prea am simptome somatice, totul e pe plan mental mai mult. Alte zile ma simt prost si nu mai am curaj sa merg la medic. Dar cand ma simt bine o zi vreau, o zi nu, adica consider ca ma simt iar bine si nu mai vreau la medic, dar imi e frica ca pot reveni starile rele.
Practic pe scurt, nu mai sunt aceeasi persoana care eram inainte, nu mai gandesc cum trebuie, nu mai vad lumea la fel, in perioada Martie-Iunie m-am simtit cel mai bine din viata mea nefacand nimic special, pur si simplu asa se intampla aproape mereu primavara, mereu ma simt bine si fericit si linistit asa in acea perioada, in sezonul acesta rece m-am simtit cumplit, mai mult in decembrie, cum am precizat ca incep sa mi mai revin de luna trecuta.
Ce mi ati recomanda un psiholog sau psihiatru? Stiu ca ar trebui la amandoi posibil, dar vreau sa stiu exact la care sa merg primul, nu as da nici bani pentru un psiholog care nu ma intelege, asa merg la psihiatru, nu platesc nimic si daca e ok bine, daca nu, il schimb, dar daca este nevoie de ambii nu e problema.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Intr-adevar tu ai probleme psihice si este nevoie sa mergi la un Medic Psihiatru pentru o consultatie corecta si tratament adecvat. Sanatate multa!
Psihologul este doar un terapeut, de aceea ti-am spus ca trebuie sa mergi la un medic psihiatru, fiindca acela trateaza problemele mai serioase si doaar acela poate prescrie tratament serios.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.135.249.58) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro