| 135Alex a întrebat:

Salut TPU, mă confrunt cu o problemă foarte gravă social de 1 an de zile, fac duș schimb prosopul la 3 zile, ma spăl cu săpun și gel de duș, ma dau după cu deodorant și peste 10 minute candesc a transpirație. Pot avea ceva boală de piele sau cancer? S-a mai confruntat cineva cu astfel de problemă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dragobeta a răspuns:

Mamaaaaa, cancer! Fugi de aici!
Nu cumva faci dusuri fierbinti si te imbraci imediat in hainele de oras?
La dus, in ultima parte redu temperatura. Sa fie mai rece. Apoi stai intr-un halat/prosop pana te usuci bine si te racoresti. Abia dupa aceea te imbraci in hainele in care pleci la lucru.
Desi e posibil sa ai probleme si sa transpiri excesiv. Treci si pe la medic pentru asta.

| 135Alex explică (pentru Dragobeta):

Ies din duș (fierbinte) și sar în haine să plec, poate fi din cauza asta? Nu cred...

| Dragobeta a răspuns (pentru 135Alex):

Ba da, in mare parte din cauza asta. Corpul inca mai transpira dupa dus.
Fa o proba cum ti-am zis si ai sa te convingi. E drept, trebuie sa te trezesti mai devreme. Dar merita.

14 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu ai niciun cancer si nici boala a pielii, ai ceea ce se numeste Hiperhidroza

poti citi mai multe in acest articol :https://www.catena.ro/hiperhidroza-diagnostic-tratament

| siriusblack98 a răspuns:

Daca transpiri mult in zona axiala iti recomand sa folosesti transpiblock ( se gaseste in farmacie ) si este foarte eficient. Nu ar strica totusi nici sa stai de vorba cu medicul de familie ca sa-i explici si lui/ei care este problema. Ma gandesc ca ti-ar putea da o trimitere la un doctor dermatolog eventual ( sau la orice alt doctor considera ca ar putea sti despre ce este vorba ).

| 135Alex explică (pentru siriusblack98):

Folosesc Odaban care este mai puternic, dar fără folos

| siriusblack98 a răspuns (pentru 135Alex):

Am inteles. Chiar te sfatuiesc sa mergi si la un doctor atunci, chiar si la medicul de familie si sa ii ceri o parere. Pur si simplu aici nu prea ai cum sa gasesti o solutie buna ca mna, nu suntem doctori si chiar daca ar fi vreunul pe aici, fara sa te consulte fizic si eventual niste analize iti dai seama ca ar spune faptul ca pot exista mai multe cauze posibile.

| Ancadorinapascale1993 a răspuns:

Stai linistit bro, cred ca nu ai nimic. Pur si simplu ai niste stari in interior care produc treaba asta. Ai fost cumva emotionat intre timp, nervos, ceva stari sa iti dea palpitatii? Eu de ex. patesc asta cand am emotii legat de o activitate pe care mi-e frica sa o fac.
Acum nu stiu. Posibil sa fie si de la alimentație cred.

| 135Alex explică (pentru Ancadorinapascale1993):

Nu cred că problema este din cauza emoțiilor, că eu fac baie înainte sa ma culc, înainte să plec la job și când ajung peste 20 de minute la job, deja eu eman un miros de transpirație.

| Ancadorinapascale1993 a răspuns (pentru 135Alex):

Atunci incearca un deo mai puternic nu stiu ce sa zic. Ca idee, eu folosesc unul cu aloe marca forever. Informeaza-te despre el pe net. Sau altul, sunt atâtea pe piata. Dar inainte dă o fuga la medic. Macar daca nu e nimic nu-ti mai faci filme degeaba măcar. Baftă!

| darrio2007 a răspuns (pentru 135Alex):

Spui ca emani miros de transpiratie cand ajungi la munca.
Ti-o spun cei din jur sau simti tu?
De regula nu simtim noi, pentru ca ne-am obisnuit cu mirosul, de-aia intreb.

| Dragobeta a răspuns (pentru darrio2007):

Eu simt cand put (eu) de la transpiratie. Depinde de nas.

| 135Alex explică (pentru darrio2007):

Simt cei din jurul meu, și simt și eu

| 135Alex explică (pentru darrio2007):

Pe corp miros a săpun + gel de duș, dar tot eman un miros de cadavru