4litiri de energizant? Alea sunt facute sa le bei ocazional. Da, poate de la ele. Esti dependent de ele (zaharul si cofeina dau dependenta). Daca chiar simiti ca nu poti renunta la ele, incearca sa bei din ce in ce mai putin pana cand nu mai bei deloc.
Evident ca energizantul e de vina pentru durerile de stomac. Pe de alta parte, eu zic sa ai grija si cu inima. Aproape un litru de energizant pe zi nu suna deloc bine
Ai dezvoltat o dependenta pentru bauturile energizante, si in proportie de 100% sunt o reala 'otrava' pentru organism.
In timp sanatatea ta va avea de suferit grav de pe urma acestui tratament la care iti supui ficatul.
Indiscutabil trebuie sa renunti la consumul de energizante, iar curele de multivitamine si calciu se iau periodic si cu recomandarea medicului dupa efectuarea unor analize corespunzatoare care sa demonstreze lipsa lor in corpul tau.
Cel mai indicat este sa iei frumos 60-80 de roni, sa iti faci o programare la o clinica privata(la stat cu trimitere astepti cu lunile probabil), si sa ceri o ecografie abdominala, si iti va arata cum se prezinta ficatul tau, imi imaginez ca gras si marit(steatoza hepatica) de la continutul foarte ridicat de zaharuri.
In functie de rezultat, medicul iti poate recomanda un set de analize a transaminazelor, colesterol, glicemie...etc.
Ficatul iti este distrus, e plin de zahar stai o saptamana fara energizant si fara mancaruri grase adica cartofi prajiti, shaorma etc. si o sa vezi ca o sa fi ca nou.
Au, au. Fara mancare bogata in proteine, adica mancare grasa, sunt o leguma, daca bate vantu mai tare ma darama pe jos (abia 50kg la 1, 66cm am.). Practic sunt foarte plictisit si fara chef de viata daca nu mananc bine.
Rezolva-ti problemele de la mansarda si scapi si de alea de la ficat!
http://www.realitatea.net/......37699.html
https://www.mediasinfo.ro/......011/02/08/
Incearca sa nu mai bei energizant. Iti da energie doar pentru moment si devii dependent. Plus ca iti poate crea boli de inima sau ficat. Mergi la un doctor.
Byb2001 întreabă: