Acum depinde si ce ti-a provocat durerea in gat. Daca ai vreo amigdala inflamata si ai nevoie de antibiotic poti incerca toate ierburile bunicii, ca nu trece. Usturoiul si ceapa sunt antibiotice naturale, la fel si cuisoarele. Incearca sa pisezi usturoi si sa inghiti cat poti ca sa "anestezieze" zona daca sunt bacterii. Senzatia e neplacuta la inceput, dar apoi te calmeaza. Eu am folosit usturoiul cand am avut dureri de masele si a functionat. Cand eram mic, tata imi prepara sirop de tuse din sucul de ridichi negre. Scobea ridichile si in mijlocul lor punea cate o lingura de zahar. Zaharul tragea tot sucul din ridiche si se forma un sirop foarte bun. Bea ceaiuri calde, nu fierbinti, indulceste cu miere si nu folosi lamaie! Lamaia irita gatul mai rau! Nu bea lapte si nu consuma dulce ( cu exceptia mierii si a sucului de ridiche, daca poti face rost), zaharurile si laptele favorizeaza iritatiile. Fa gargara cu apa calduta sarata. Tine gatul cald cat poti si evita sa vorbesti. Sanatate multa!
Poti sa faci gargara cu sare si bicarbonat de sodiu alimentar. La un pahar de apa calduta, pui o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de bicarbonat, amesteci bine pana se topesc si apoi faci gargara. Este un dezinfectant foarte bun si sper sa te ajute.
Un gand bun si multa sanatate.
Buna! Nu stiu daca gasesti, insa te-ar ajuta mierea de lavanda sau mierea de menta. Le poti pune in ceai, iar daca nu, te-as sfatui sa bei seara un ceai de tei deoarece este calmant; iar dimineata un ceai puternic de fructe, este energizant, iar combinatia este foarte eficienta, iti spun din propria experienta.
Ori ai torticolis, ori ai o infectie. Torticolis se face de la stat in frig si trebuie sa astepti sa treaca. Pentru infectie s-ar putea sa fie urgent, asa ca vezi un medic.
anonim_4396 întreabă: