anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma numesc Claudiu am 14 ani in vara august fac 15. Am doar 1.60 inaltime. M-am apucat de vreo 2 saptamani de sala si am tot auzit faptul ca daca faci sala ramai de statura mica si as vrea sa stiu daca e adevarat si cum naiba sa fac sa ma inalt si eu mai mult pana pe la 170-175.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Brâncuşi a răspuns:

Salut Claudiu, nu e adevărat am un prieten care de când a făcut sală a crescut 7 cm, contează organismul apoi ceea ce faci, nu-i nimic rău în a face sală doar să nu te forţezi, succes în continuare şi mult noroc.
O zi frumoasă!

8 răspunsuri:
| pLeX a răspuns:

Baschet, handbal, inot.

| Andreea2239 a răspuns:

Vei ramane mic pentru ca vei lucra pe coloana, si nu numai ( se vor osifica mai repede cartilajele de crestere )
mai bine apucate si tu de un sport la vreun club ( voley, basket, inot, etc ) e mai bun pentru varsta ta

un prieten de exemplu era in crestere continua, pana cand s-a apucat de sala, si s-a blocat cresterea la 1.94m

| raluk27 a răspuns:

Ideea este sa nu faci exercitii ce presupun solicitarea coloanei vertebrale (gen ridicari de greutati foarte mari, de haltere). In rest, sala nu afecteaza cresterea in inaltime. De asemenea, pentru o dezvoltare armonioasa, poti practica sporturi precum baschet, handbal, volei etc

| donnie112 a răspuns:

Nu e adevarat, sunt anumite exercitii pe care daca le faci iti poate afecta intr-o oarecare masura... adica sa stai in funt si sa ridici greutati deasupra capului, adica ce te inpinge in jos... sa te mai inalti poti sa faci innot, baschet, sau poti sa sari puti si simpul in sus si odata cu asta sa iti ridici si mainile

| ToffyNR1 a răspuns:

Exista o oarecare posibilitate sa ramai asa, dar cum spunea cineva mai sus este vorba si de organism.
De ce se intrerupe cresterea? Pentru ca tot ce asimilezi prin alimente, corpul va folosi in cresterea masei musculare, intarirea tendoanelor si oaselor.
Eu am 17 ani, 85kg si 1, 83m. Puteam sa ma duc la sala dar nu am vrut, pentru ca stiam ca daca tragi la sala in timp ce corpul e in crestere, voi suferi de anumite deformari estetice, pentru ca am un coleg in clasa care a tras la sala cam un an, in clasa a 9 a avea niste muschi frumusei,dar acum e gras ca un porc si nu are forta mai deloc.
Nici eu nu ma mandresc cu ce am pentru ca si eu sunt mai grasut, dar mai degraba fac exercitii fizice, antrenament atletic, care imi da o forta mai mare, cresterea nu e intrerupta.Pentru cei care sunt in crestere trasul de fiare este cam brutal, fitnessul este perfect, iti mentii muschii in forma, forta deplina si o sa cresti sanatos.
Sfatul meu e sa te apuci de fitness si sa lasi pe mai tarziu trasul de fiare.Succes!

| gyna201 a răspuns:

Nu este adevarat acest lucru te asigur.Ma rog nu e nici cazul sa exagerezi cu sala...Ai DOAR 15 ANI.Te asigur ca o sa mai cresti pana pe la 19-20 de ani.Baietii se dezvolta mai greu decat fetele.Cand eram prin clasa 8 eu eram f.inalta pe langa baietii de la mine din clasa care erau mici de statura.iar acum crede-ma ca sunt f.inalti le ajung pana la umar..acum au vreo 20 ani..deci eu zic sa nu te mai stresezi cu asta. Poti face baschet...baschetul ajuta mult pentru acest aspect

| MitroKta a răspuns:

Problema vine de la fortarea coloanei, atunci cand lucrezi cu greutati. Ma bine practici un sport care te ajuta mai mult. Sportul te ajuta acum cand esti in crestere, pe cand sala poti sa te gandesti la ea si dupa ce nu mai cresti. Eu am colegi carora le pare rau ca nu i-a invatat nimeni cu e cu sala. Pentru ca, poti sa te duci la sala, insa daca faci acolo ce te taie capul, sau te iei dupa cine stie ce ageamiu, nu e prea greu sa iti imaginezi ce iese.

| kl4u a răspuns:

Salut am vazut tot ce ati spus dar vreau sa stiu mai precis ce exercitii sa nu fac? Eu le fac cu bara goala si la umei eu folosesc gantere de pana in 5kg. As vrea daca stiti metode simple cu care sa pot lua inaltime.