Si eu am scolioza,am cifo-scolioza,dar la mine e foarte minora,nu se vede deloc cu ochiul liber dar un docto ar vedea asta, in Romania am fost la atatia doctori care m-au mintit si m-au uscat de bani,unii m-au chemat la o gimnastica idioata care nu m-a ajutat cu nimic,altii m-au radiat cu lasere,altii mi-au dat pastile,altii m-au chemat la fizio-terapie,si toate astea degeaba,pentru ca anul asta am fost la un consult in Spania, la un doctor foarte bun in cautare de corset, pentru ca doctorii din Romania din problema mea minora ziceau ca mai am putin si sunt pe moarte, asa ca am cautat sa imi pun corset, am fost la acel doctor si mi-a spus cu sinceritate, scolioza nu are nici cum sa se agraveze daca nu cari greutati in spate..si nici sa se mai indrepte, mi-a recomandat sa fac foarte mult inot si pilates, iar tu daca ai o scolioza grava ar trebui sa porti corset sau ham depinde de gravitate, dar nu stiu cum ai reusit sa te indrepti cand scolioza nu se indreapta niciodata! daca vrei sa nu ai dureri sporturile astea trebuie sa le faci..sunt singurele care te ajuta,in rest sunt si anumite sporturi pe care nu ai voie sa le faci, nu stiu exact toate dar schiatul,patinajul,etc,aici trebuie sa ma mai interesez, eu zic ca singura ta sansa este corsetul, ca sa reduci asta daca se mai poate daca nu cu operatie care este si asta foarte periculoasa sau daca nu nu ai cum, depinde de gravitatea ta, aici trebuie sa gasesti un medic bun, care sa te sfatuiasca. Sper ca ti-am fost de folos!
Pe mine corsetul m-a ajutat foarte putin.l-am purtat 9 luni dar deja coloana a ajuns la curbura de 34 de grade...am reusit sa o indrept cu multe sedinte de masaje reflexo-terapeutice sub indrumarea Doamnei Liliana Radu care m-a indrumat sa merg la sala de forta sa-mi intaresc musculatura corpului si asa a inceput sa-mi si placa si am reusit cu vonita si mult curaj sa indur durerile si glumele proaste facute de colegii de clasa...stiu ca pare ciudat ca am resuti insa ti-am zis multa vointa si dorinta de a reusi stiu cum e cu spatele cand eu nu puteam sa port nici macar un tricou mulat pentru ca se vedea si radeau toti de mine.a fost droaznic iar asta m-a determinat sa merg mai departe am noroc de faptul ca la sala unde ma antrenez din august 2010 am un instructor bun, Alexandru Stamate care m-a ajutat sa nu lcachez in unele zile cand eram cu moralul la pamant..sa stii ca scolioza de poate indrepta chiar foarte frumos daca ai vointa de fier, rabdare si pe cineva care sa te indrume pe calea cea dreapta
piupiu întreabă: