Nu ai cancer. Ai niste leziuni date de anemie, agravate de fumat. O sa se vindece cand iti vei corecta anemia si te vei lasa de fumat
Stati linistitia nu aveti cancer-limba este un muschi care are o suprafata unica, insa pentru a preveni va recomand sa nu fumati astfel reduceti riscul in totalitate -oricum aveti grija pentru ca in cazul dumneavoastra suspectez deja un comportament paranoic si iincercati sa va schimbati atitudinea aastfel sa nu intrati in starea de hipohondricac Bafta
Daca ti-ai impus singura faptul ca ai cancer, inseamna ca ai avut o depresie destul de mare si ti-a zburat gandul dintr-una in alta. Daca ti-a bagat cineva in cap chestia asta, nu trebuie sa o iei de buna.
Nici eu nu sunt un adept al spitalelor/cabinetelor.
Uite ce iti recomand. Fa o poza la iritatia de pe limba, una cat mai clara si spune-ti problema pe www.sfatulmedicului.ro sigur se va gasi cineva sa-ti raspunda.
Nu mai sta cu gandul la cancer! Nu se prinde de oricine.
Cel mai bine mergi si consulti un doctor utilizatorii de aici n.au mai mult de 23 de ani ! Si nici n.au apucat sa faca facultatea de medicina sau ceva de genul
Realizezi ca pentru a afla adevarul tot trebuie sa mergi la medic, nu?
Noi nu avem cum sa te ajutam, pentru ca nu suntem doctori.
Ai nevoie de un control real.
Mergi cu un parinte la spital, sau singura.
Incearca sa te lasi de fumat, pentru ca de la varsta asta risti sa faci o boala de plamani.
Take care!
Eu unul iti spun sigue nu ai cancer, insa, la un doctor tot te trimit, dar la alt tip decat cel oncolog! Ce ai tu pe limba nu are legatura cu fumatul, este mai degraba o candidoza. De fumat e bine sa te lasi oricum! Starea de agitatie e specifica varstei, iar restul comportamentului "obsesivo-compulsiv" nu face altceva decat sa iti agraveze fricile. mergi la un psiholog repede, altfel o sa ai mari necazuri pe viitor.
Chestia de pe limbă poate e o reacție de la stres. Încearcă să nu te mai stresezi și ne-ai spus nouă să nu îți spunem să te duci la doctor, dar noi nu suntem doctori și nu știm ce ai, nu putem vedea limba ta și așa mai departe. Poți scăpa de stresul ăsta doar mergând la doctor.
By the way, lasă-te de fumat acum cât mai poți. Probabil că o să spui că nu e treaba noastră, dar mai încolo nu o să mai poți cu lejeritatea cu care o poți face acum. Am 5 ani și ceva de când fumez și singurul mod în care aș putea să mă las de fumat momentan ar fi dacă aș primi banii care i-am dat pe țigări înapoi.
"Limba crapata si usturimea pot fi de la o candidoza bucala (ciuperca, mai ales daca ati luat de curand antibiotice), de la carenta de fier, vitamina B12 etc". Acestea ar putea fi unele din cauze, deci nu te gandi la cancer. Lasa urgent fumatul ca sigur nu ajuta, indiferent ce ar fi! Incearca sa ajungi totusi la medicul de familie si vei vedea ca nu e nimic grav, pentru a scapa de aceasta obsesie.
Nu e cancer, e o ciuperca. Gura este locul ideal pentru dezvoltarea ciuperciloe - este un loc umed, intunecat si neaerisit. Ca sa scapi de ea, evident ca trebuie sa mergi la un doctor sa-ti recomande ceva sa te dai pe limba. In plus, trebuie sa renunti la alimentele care te deranjeaza: acidulate, acide (acre-lamaie, otet etc) sau rosii, vinete, chestii picante, ceapa, usturoi, tot ce te deranjeaza. Si, evident, trebuie sa renunti si la fumat. Mentine o buna igiena a gurii, spala-te dupa fiecare masa, schimba des periuta de dinti, iar seara inainte de culcare, dupa ce te-ai spalat pe dinti, si dimineata, clateste gura cu niste ceai de musetel caldut - clatesti si scupi, nu il inghiti, si nu mananci nimic jumatate de ora dupa. Astea sunt insa remedii pentru limba crapata mai mult, trebuie sa ei ceva si pentru. ciuperca aia. Daca ai insa comportament obsesiv o sa gasesti altceva sa te ingrijorezi ca-i boala, incearca sa-ti tii mintea ocupata tot timpul, citeste carti, fa integrame, sau sudoku, mergi si fa un sport, canalizeaza-ti obsesia spre un hobby, lupta si tu pentru tine, nu te lasa doar pe medici si medicamente pentru asta. Si lumina, multa lumina iti trebuie! Ai grija de tine!
Buna draga mea
Stai linistita nu ai cancer, ci doar limba geografica(Geographic tongue)(glosita beningna migratorie) este o afectiune de care nu ai sa scapi prea curand, eu am avut 4 ani