| ovy777 a întrebat:

Ma numesc Ovidiu si am 14 ani, din pacate fumez si am cautat metode de a ma lasa de acest viciu insa fara sorti de izbanda.Asa ca m-am hotarat sa apelez la TPU.As vrea sa va intreb daca stiti metode de a ma lasa de fumat, daca da, va rog impartasitile cu mine si cu ceilalti ce isi doresc sa scape de acest prost obicei. Funda + Vot. Pace!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Reduci nr tigari fumate/zi pana la 1 (in intervalul unei luni de zile). Nu te abati de la ''program''
Continui cu aia 1 tigara/zi inca 2-3 luni, pana in momentul in care ai sa observi ca nu-ti mai trebuie nici aia.

| MissxD a răspuns:

Ma bucur ca vrei sa te lasi si ca realizezi ca asa va fi mai bine. In primul rand, fumatul face rau la plamani si poti avea (Doamne fereste), la batranete, cancer plumonar. Poti sa iei de la farmacie plasture deala de il pui pe piele si te face sa renunti. Sau sa iei o tigare electrica (sa o folosesti o vreme) sau sa gasesti altceva sa mesteci (dropsuri, guma). Mai mult iti recomand primele variante... renunta pentru binele tau. DACA VREI, POTI - stii bine. Asa ca daca vei face din suflet, vei renunta! E rea tigarea!

| roxaa15 a răspuns:

Lasa-te brusc, adica acum ai spus nu mai fumez si nu mai fumezi da nici una, cand simti nevoi manaca ceva sa fa o activitate, evita locurile unde se fumeaza si pentru nimic in lume nu i-ti mai aprinzi nici o tigara! va fi greu da vei reusi, Gandeste-te cat de nociva e o tigar si ce ai putea face cu bani pe care ii dai pe un pachet.Bafta stiu ca vei reusi

| thecakeisalie a răspuns:

Ca sa te lasi de fumat iti trebuie doar vointa, nu metode.

| hitman112 a răspuns:

Ai nevoie de dorinta mare. Eu fumez de 6 ani si tot am incercat sa ma las. Am incercat multe metode: plasturi, guma cu nicotina, tigari electrice...e.t.c nimic nu a functionat. La ani tai ar trebui sa te poti lasa de fumat pentru ca nu ai nu stiu ce experienta.

| ShadowSlck a răspuns:

Salut. Pai in primul rand ai pe pachetul de tigari foarte multe imagini si sfaturi pentru a te lasa de fumat. Fumand, mori mai repede, mortalitatea cardiovasculara creste cu 18% pentru barbati si 31% pentru femei. Este important de stiut relatia directa intre fumat si boala coronariana - aceasta apare de 4 ori mai frecvent la fumatori comparativ cu nefumatorii. Si mai sunt multe alte exemple, este viata ta, faci ce vrei, dar eu te sfatuiesc sa te lasi de fumat.

| Capone15 a răspuns:

Incearca sa eviti locurile in care se fumeaza pentru a nu fi tentat sa fumezi si tu. Nu mai merge cu colegii, prietenii la tigara si daca chiar iti doresti o sa de poti lasa.