| trutescusabinslatina a întrebat:

ma numesc Sabin am 14 ani si am o problema nu stiu cam cat de importanta e pentru ceilalti dar pentru mine e una foarte importanta sunt SS-it si ma enerveaza cand prieteni fac misto de mine din cauza asta cum pot rezolva aceasta problema m-am saturat sa faca misto colegii de mine cu logopedia am icenrcat 2 ani si n-a avut rezultate alta metoda mai exista?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Daca nu s-au identificat probleme de natura medicala(cresterea defectuoasa a dintior de jos, deformari ale palatului dur, probleme in sfera ORL etc.)atunci, ar trebui sa iei in serios exercitiile logopedice. Probabil ca n-ai constientizat importanta exercitiilor logopedice care, ca sa aiba rezultate, trebuiesc facute si in afara sedintelor de logopedie. Sasaitul este un defect care se corecteaza! --- depinde doar de tine, de perseverenta ta in efectuarea exercitiilor logopedice.Asadar,pune-ti "muschii" la munca, lasa deoparte alte preocupari fara importanta, repeta exercitiile, mereu si mereu, pana ce vei reusi corectarea pronuntiei.
Spor la munca de autocorectie!

1 răspuns:
| UnCorpSanatos a răspuns:

Logopedia este singurul mod de care am auzit eu daca fac misto colegii de tine ca mergi acolo este pentru ca sunt imaturi si ne-educati, incearca sa mergi la un logoped in alta parte decat la scoala si daca nu poti rezolva problema sunt multe persoane ss-ite sau rr-ite si nu nimic rau in asta dupa ce mai cresti, ba chiar unor fete li se pare draguta "problema" asta cum o numesti tu.