| Viitorulapropiat a întrebat:

.. mai poti scapa de Stresul posttraumatic? Sau persoana diagnosticata traieste toata viata cu aceasta problema? Este o boala psihica? Cat de grav poate sa-mi afecteze psihicul, comportamentul pe viitor? (am 15 ani) Si ultima intrebare: necesita vizita la psiholog sau la psihiatru? As dori sa-mi raspunda doar cei in cunostinta de cauza.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| TCosminn a răspuns:

Stresul posttraumatic are o cauza. El nu se produce din senin. De obicei, persoanele care nu reusesc sa treaca peste problema aceasta vor fi diagnosticati pe viata cu ea, ceea ce duce la diferite bariere in viata. Pot ajuta si vizitele la psiholog, dar totul depinde de tine. Eu iti recomand, daca nu vrei sa mergi la psiholog si sa platesti, poti cauta un preot bun (daca esti ortodox), care sa te asculte si sa iti ofere o explicatie teologica pentru problema ta. Trebuie sa stii ca orice problema psihica si fizica afecteaza si sufletul omului, deci si al tau. Poti scapa de postul posttraumatic, dar, repet, depinde de tine.

| dragonmagd a răspuns:

Dragostea sinceră și afecțiunea unui animăluț de companie ar putea să te ajute. Am trecut prin momente grele, dacă n-ar fi fost pisicile mele poate as fi înnebunit! Simți uneori de parcă te-ar îneca o durere cumplită ce izvorăște din adâncul tău și nu ești bolnav? Eu am simțit. Poate am dreptate poate nu, un suflet sincer și cald face cu siguranță minuni. An nou fericit!