| Arhix a întrebat:

Salut TPU,

Mi-am facut recent niste analize medicale si mi-am aflat grupa sanguina, am A II.
Imi puteti da mai mutlte detalii despre aceasta grupa si despre grupele de sange in general?
Pe internet ce am cautat tot gaseam grupe cu + si -, dar pe foaia de analize nu scrie nimic de + si -

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

+ și - vin de la Rh, care e un fel de set mai complex de analize pentru aflarea grupei de sânge (în general nu se cere decât la transfuzii și chestii din astea). E destul sa știi care e grupa ta, pentru cultura generala (dacă nu ai boli, sau dacă nu vrei sa donezi sânge, oricum acolo îți mai face o data analizele). Nu te afectează cu nimic grupa, nu are nicio influenta asupra personalității tale sau chestii de genul. Dacă te interesează mai multe detalii, poți citi ce scrie despre grupa ta, indiferent dacă scrie ca e cu + sau - (Rh-ul e important, tot asa, la transfuzii și la donare).

3 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

+ și - se refera la Rh.
Tu nu ai învățat la școală despre grupele de sânge? Sau nu ai ajuns încă într-a 7a?

| HaneloreOlga9 a răspuns:

Din ce am citit, persoanele cu grupa A2 sunt persoane mai sensibile, si mai influentate de temperatura din mediul exterior, sunt mai vulnerabili si se pot imbolnavi usor.

| Arhix explică:

Nu am intrebat daca o sa mor sau nu, e evident raspunsul.