| UnȚurțureFrumos a întrebat:

mi-au iesit niste vergeturi pe spate si pe solduri, cateva pe mana dreapta.
Vreau sa stiu daca sunt periculoase, daca se pot vindeca si daca e normal sa apara la 16 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Evelinmariaa a răspuns:

Vergeturile apar la orice vârstă, in principal in adolescenta. Nu este nimic grav. Este ceva normal. Unora le apar mai devreme, ălora mai târziu sau poate chiar deloc. Prietenele mele aveau încă de pe la 15-16 ani iar mie abia la 19 ani mi-au aparat câteva. Daca sunt abia apărute, le poți trata cu creme speciale. Daca au o anumită perioadă de când ți-au apărut le poți trata mergând la dermatologie, iar de acolo cel mai probabil la un salon

| Violleta2022 a răspuns:

Vergeturile sunt rupturi ale pielii, cauza fiind luarea in greutate rapid, pielea crapandu-se.
Din pacate o piele rupta, nu se va lipi niciodata la loc.
Partea buna este ca, ruptura proaspata este roz-violaceu, dar in timp se face alba si nu se mai observa atat de bine.
Din pacate, vergeturile nu dispar si nu se trateaza, decat prin operatie chirurgicala, de eliminare a lor.
Dar, esti jenant ca la 16 ani sa ai vergeturi, asta inseamna ca, ori esti sedentar (nu faci sport deloc), ori ai luat in greutate foarte mult.
Te sfatuiesc sa te apuci serios de facut sport, ca sa nu mai apara si alte vergeturi, ca ele se fac intotdeauna pe un tesut adipos (cu grasime).

| Peridava a răspuns:

Vergeturile in sine, nu sunt periculoase. Dar indica un alt lucru, periculos, mai ales ca ai doar 16 ani: ai mult prea mult peste greutatea normala. Se "vindeca" prin slabire lenta, pielea avand timp sa se restranga.