O masea isi schimba culoarea cand nu mai e vascularizata si inervata, ceea ce inseamna ca ai o carie foarte veche care a distrus toate tesuturile canalelor. http://www.i-medic.ro/......ltima-faza
Si ce inseamna asta? trebuie doar sa o scot? nu stiu daca am nerv la ea pentru ca nu ma doare insuportabil, dar simt asa o durere seaca..nu o poti numi durere daca nu mai e vascularizata&inervata, ce trebuie facut? tratament sau ceva sau ajunge doar o extractie?
Daca maseaua este neagra probabil nervul este mort de ceva vreme si este posibil sa fie nevoie de tratament daca ai infectie.
Nu cred ca este mort..deoarece cateodata cand dau mancare acolo ma sageata pana in creier sau daca bag scobitoarea..deci nu se mai poate salva,nu stiu de ce infectie vorbesti, dar vreau sa stiu daca am o masea care nu mai poata fi salvata, maseaua are nerv, si dentistul trebuie sa o scoata, o scoate direct sau mai intai nervul si dupa maseaua..ca mi-e tare frica de scoaterea nervului pentru ca mi-a mai scos o data nervul si era sa mor acolo de durere..pentru ca mi-a facut fara anestezie.
Dacă nu poate salva măseaua, stomatologul îți face anestezie și îți scoate măseaua cu tot cu nerv, nu îți scoate nervul înainte.