| JuniorHD a întrebat:

Nu știu ce-i cu mine dar de la un timp, daca stau mai mult de-o ora pe tel ma dor ochii groaznic dupa care durerea se muta si la cap. Am mereu senzatii de oboseala si parca sunt asa amețit si nici nu pot gândii cum trebuie si chiar nu stiu de ce. Bine ce-i drept nici nu prea dorm bine, adica ma culc pe la 4 dimineata si ma trezesc pe la 12/1 dar totusi ma trezesc obosit si cum bag ochii in tel mă ia durerea de ochii. Si nici cu mâncatu nu prea stau bine, nu am mese regulate si nu prea mănânc ceva sanatos ca sa zic asa. Dar totuși am prieteni care stau cu orele pe tel si nu îi dor ochii ca pe mine. Ce-i drept acum 2 ani m-am lovit la ochii si am făcut un cheag de sânge dar m-am tratat mi-a trecut. Nici nu stiu ce sa fac, sa fie din cauza asta? Va rog, ajutati-ma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Danaella98 a răspuns:

Mergi la un control oftalmologic. Durerea de cap si oboseala ochilor sunt cauze a unor probleme de ochi.

| Kryeno a răspuns:

Soluția la problema ta e evidentă: redu, pe cât posibil, timpul petrecut cu ochii-n telefon sau calculator; altfel, vei avea probleme serioase în viitor. Faptul că ai prieteni care stau mult mai mult e irelevant, fiecare corp reacționează în felul său (unii sunt mai sensibili, alții nu). Fă-ți în viitorul apropiat o programare la un medic oftalmolog și urmează-i recomandările.

| goblinuldansatordincalcaie a răspuns:

Pur si simplu lasa telefonul. Daca stii ca ca nu dormi bine si ca nu mananci sanatos, atunci de ce nu incepi sa faci o schimbare? In loc sa stai pe telefon, uita-te in jurul tau, doar stai ziua ori noaptea, cand vrei si uita-te la cate sunt in jurul tau. Peste tot sunt oameni cu ochii in telefon, la scoala in loc sa stea unii cu altii si sa vorbeasca, stau pe telefon, in autobuz oamenii stau pe telefon, peste tot lumea e innebunita de Facebook, insta, snap sau ce dumnezeu mai fac. Am 17 ani si am si eu smartphone, am snap, mes si celalalte dar ma contolez sa nu fiu obsedata de telefon. In privinta somnului, cred ca fiecare dintre noi are zile cand sta pana tarziu, dar nu trebuie sa iti faci un obicei din asta. Cu mancatul e iarasi o problema si stii. Trebuie sa mananci echilibrat, adica fructe, legume, carne, salate, lactate si oua... Chiar daca esti baiat nu inseamna ca nu poti sa gatesti (majoritatea baietilor nu fac mancare si nu fac curat pentru ca e treaba de femei, dar cand sunt singuri nu le-ar fi de folos sa stie sa isi faca singuri?). Poti sa iti faci mic dejun chiar si la 1 (la ora asta iau si eu micul dejun laughing) cu ochiuri de oua, paine prajita, o crema de branza, un fruct gen o portocala sau un mar si apoi ceva dulce daca vrei. Ti-as zice sa iti faci un program cu mesele dar cred ca asta merge doar la fete laughing