| AndreiAndrei89 a întrebat:

Nu stiu de ce dar mi se pare ca simtul meu al mirosului este mai putin dezvoltat decat al celorlalti.De exemplu uneori nu miros un parfum daca este putin mai slab iar ceilalti il miros si intamplari de genul.Din ce cauza si cum as putea sa imi imbunatatesc simtul mirosului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Simtul mirosului este asemanator cu cel a auzului. Daca este zgomot mare in anturaj, atunci le auzi greu pe cele slabe. Cu antrenament si atentie marita insa poti invata sa auzi si sunetele mai slabem chiar daca e zgomot puternic in jur.
La fel se intampla si cu simtul mirosului. Trebuie sa faci antrenamente, in diferite medii, sa inveti cat mai multe mirosuri si sa le si poti deosebii, chiar daca este un amestec de diferite mirosuri in zona.
Asemenea exercitii poti face, de exemplu, pe un camp sau in padure, cu atentie la mirosurile diferite ale plantelor, dar si in orice alte medii.

| Staif a răspuns:

Nu ai sinuzita, sau ceva asemanator care iti afecteaza simtul mirosului?