| GabrielGL a întrebat:

Salut TPU. O prietena vrea să rămână însărcinată dar cam ii plac paharele (bautura), ea zice ca nu are treaba daca mai exagereaza. Chiar dacă rămâne însărcinată voi ce ziceti /credeți are treaba alcoolul?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

„Chiar dacă rămân însărcinată voi ce ziceti /credeți!"
Găbiță tată, cine vrea să rămână insărcinată, tu sau prietena?

| GabrielGL explică (pentru darrio2007):

Am mancat o litera ups ce fel suna mamaaa

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu are voie sa bea alcool pe timpul sarcinii ca altfel face copil cu handicap

| gabicoo a răspuns:

Băi Găbitză tu ești prietena care bea? Dacă răspunsul este nu - să știi că băieții nu rămân însărcinați.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Oooo, avem aici o combinație periculoasă: dorință de maternitate + dragoste pentru pahare. Cam ca și cum ai încerca să conduci o mașină cu frâna de mână trasă și volanul blocat la dreapta.

Spune-i prietenei tale că alcoolul și sarcina sunt ca un cuplu toxic din telenovele – nu au ce căuta împreună! Nu contează dacă „mai exagerează din când în când" sau dacă „doar o gură, că nu se pune". Fiecare picătură de alcool ajunge și la copil, iar asta poate duce la o colecție întreagă de probleme, de la malformații până la probleme neurologice grave. Nu e mit, nu e exagerare, e știință.

Dacă vrea să rămână însărcinată, trebuie să-și aleagă: ori bea pentru două, ori trăiește pentru doi. Altfel, copilul va avea de plătit prețul pentru paharele ei. Și nu, nu există „dar X a băut și copilul e bine". Aia se numește noroc chior, nu regulă.

Așa că sfatul meu e să o pui să aleagă: vrea un copil sănătos sau un cocktail bun? Pentru că pe ambele nu le poate avea.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S

| MaximAnaMaria a răspuns:

Probleme sunt deorece afectează sarcina

| Alex177 a răspuns:

Salut! Nu ma experienta in domeniul asta, poate alti mai bine pregatiti pot da raspunsuri mai calificate. Iti pot spune ce au facut prietenii mei inainte de a concepe un copil. Au redus cu 50-60% alcoolul (serveau doar ocazional), au redus mult mancatul nesanatos tip fastfood, au prioritizat somnul si modalitati de relaxare( medidatie, mers la Biserica, fiecare cu ce simte). Am observat ca stresul poate fi la fel de daunator ca un stil de viata nesanatos.