Chiar daca inca nu s-a elucidat in totalitate cauzele aparitiei tartrului se stie ca cea mai frecventa cauza este igiena bucala defectuoasa, si apar pe dinti inferiori in spate din cauza ca e mai greu sa faci periajul in zona aia.O alta cauza ar putea sa fie si alimentatia atat compozitia cat si consitenta, in primul rand pentru ca duce la o variatie mare a ph-ului si asta duce la aparitia tartrului (de ex fasole, spanac) si in al doilea rand consistenta:daca mananci multe alimente moi nu iti folosesti mut aparatul masticator(limba, muschi etc) si asa se favorizeaza depunerea de tartru.
Nu am nici o idee de ce se aduna tartrul pe acei dinti, insa am avut si eu o problema cu tartrul si iti pot spune ca dupa ce am fost la dentist si mi-a facut detartraj mi-a recomandat sa folosesc pasta de dinti Parodontax (desi are un gust oribil la primele folosiri) si apa de gura Corsodyl si de atunci nu am mai avut astfel de probleme. Nu stiu ce folosesti tu, dar daca folosesti altceva ai putea sa incerci acestea doua, in fond nu ai nimic de pierdut.