Combinatia este una sanatoasa.
Si mie-mi place sa beau laptele, chiar proaspat muls, caldut, cu spuma, doar strecurat prin sita
Daca nu am ocazia, beau lapte de la automat si/sau pasteurizat, tot nefiert, s-au lasat sa se faca acru.
Daca ti-a placut, mananca si alta data, nu vei pati nimic!
Pofta buna!
Te inseli Bula. Ce repede te grabesti sa dai eronat fara sa te documentezi. E foarte adevarat ce am spus.
Citeste asta chiar daca cunostintele mele nu provin din acest articol.
http://www.ziare.com/......ud-1117160
Eu inca n-am vazut, dar nici n-am auzit de vreun mamifer (vaca, capra, oaie, dar nici vreo mama) care sa aiba VIERMI (?) in lapte! Rog cititorii TPU sa spuna daca au gasit vierme in lapte proaspat muls!
De aceea am spus: "laptele proaspat muls, caldut, cu spuma, doar strecurat prin sita".
Ulterior, daca masurile de igiena lipsesc, pot aparea muste si viermi nu numai in lapte, dar si in mancarurile din farfurie intr-un restaurant...
Eu nu invat si citez de pe diferite site-uri, ci vorbesc din experienta.
Si inca ceva: mie-mi e mai mare frica de laptele la cutie care are 1 an garantie, decat de laptele muls proaspat de la vaca de la tara!
Eu am gasit 2 viermi albi de aceeasi culoare cu laptele in bol chiar dupa ce laptele a fost incalzit dar nu pana la punctul de fierbere. Se urcau pe biscuitele muiat in lapte. Ma mira chiar asemanarea lor cu laptele. Daca nu era biscuitele nu i-as fi observat. Nu degeaba la laptele nepasteurizat exista anunt ca "necesita fierbere"
Acei viermi nu au iesit din vaca, ci ti-au ajuns ulterior in cratita, unde au umblat si mustele...
Nu draga. Nu avea cum. In oalele mele nu intra muste ca le tin intr-un dulap si le spal din nou inainte de utlizare. Aici chiar n-ai nimerit-o. Din incapatanarea ta de ati sustine punctul de vedere nu vezi realitatea.
Cat timp a trecut intre muls si fiertul laptelui (cu viermi)?
Nu stiu exact dar nu cred ca are importanta. Infestarea s-a facut inainte de a ajunge in sticla. Eu cumpar lapte proaspat adus de la ceva ferma. E ambalat in sticle de plastic. Se aduce zilnic la magazin si stocul se termina inainte de a se termina ziua. Nu pot sa-ti spun cand a fost muls dar eu l-am folosit in ziua cumpararii.
Mustele SIGUR au ajuns in apropierea laptelui dupa mulgere!
Dupa ce musca depune "ouale" pe carne sau urme de lactate, mai trec cel putin 12 ore pana ce apar viermisorii (de jumat de milimetru), care cresc cca 1-2 mm zilnic.
Eu am vorbit de lapte proaspat muls, nu de ceea mulsa cu o zi inainte si tinut la ferma de nu stiu-ce conditii.
Daca luati laptele de la o ferma este posibil sa fi aparut de acolo larvele alea, se mai intampla, din vaca la muls e imposibil sa iasa larve.
In acel articol se vorbeste ca laptele poate fi infestat dupa mulgere sau chiar de vaca daca este infestata ea cu vreo boala, dar acolo se discuta despre organisme microscopice: bacterii si microbi, eu de larve de e-coli /tuberculoza sau salmonella nu am auzit.
Am pus acel raspuns la misto, se pare ca am primit rapoarte deja, cum dracu sa gandesti asa frate? e sanatos, nu ai nimic, e o diferenta de vreo 50 % intre laptele fiert si cel nefiert.
De unde naiba ai scos-o pe asta cu tumoarea? Parca TPU era un site in care sa ajuti oamenii si sa fii ajutat, nu sa ii iei la mistocareala.
Depinde. Daca ai un organism sensibil, poti face viermi sau mai-stiu-eu-ce-tumori. Dar daca ai un organism rezistent, e ok, laptele e foarte sanatos. Mai ales cel care nu este din comert.
Dacă este lapte din comerț in general pe cutia de lapte scrie că nu necesită fierbere. Te poți uita pe cutia de lapte. Dacă ai cumparat lapte din piață de unde nu a fost pasteurizat depinde daca mulsul vacii a fost făcut "igenizat". Adică daca ugerul a fost spălat inainte de începerea mulsului sau daca cel/cea care a muls vaca s-a spălat pe mâini înainte etc.
Asta este parerea mea. Sper sa fi spus bine.
IonBadita1 întreabă: