| Andrei1990 a întrebat:

Problema mea este urmatoarea:
Am 21 ani 1.90 inaltime si 64 kg Vreau sa stiu ce pot face pentru a putea creste in greutate exclus genu manaca mult manac foarte mult Doctoru mi-a spus ca am arederile rapide si asa este metabolismu meu sau ceva de genu. Mi-a dat spirulina si nu mai stiu ce pastile dar fara nici un efect... tin sa anunt ca sunt fumator de 8 ani... Ce sfaturi imi puteti da? Stima

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Octav_5563 a răspuns:

Salut. Ca tip somatic esti ectomorf (metabolism rapid, longilin, oase subtiri si oricat ai manca, nu se vede nimic). Daca vrei sa te ingrasi, TREBUIE sa urmezi toate de mai jos. Nu merge una fara alta.

1) DIETA- 6 mese pe zi cu pauze de 3 ore. Prima si ultima masa - fructe; dejunul si pranzul (esentiale!) bogate in proteine si glucide, si intre ele doua gustari. La 64 kg, pentru ingrasare, ai nevoie de cca 2700 calorii, in medie, din care 100 g proteine, 350 g carbohidrati (complecsi!) si 90 g lipide. IMPORTANT! Lipidele sa nu fie de origine animala, ci oleaginoase (nuci, ulei extravirgin de masline), carbohidratii - complecsi (orez brun, cous-cous, linte, cartofi, miere), iar proteine (oua, pui, file somon, cascaval). RENUNTA LA DULCIURI bogate zaharuri, ele pot fi inlocuite cu gustari gen baton cu cereale, grisine, rondele de orez.

2) SPORT - De preferat antrenament de forta de 5 zile pe saptamana. Adauga pe langa alimentatia de baza si supliment pe baza de creatina si proteina din zer izolat. Fa exercitii intense, de scurta durata. Mai multe despre asta gasesti pe www.bodybuilding.com/exercises.

3) SOMNUL - 8-9 ore pe zi MUSAI. Ai nevoie de refacere completa, mai ales datorita sportului.

4) RENUNTA LA FUMAT. Daca esti suficient de determinat, ambitios si rabdator, reusesti. Bafta!

4 răspunsuri:
| Angelsergiuboy a răspuns:

Lasate de fumat

sa vezi ca pana in Vara ajungi la 100 kg

garantat

daca te-am ajutat funda te rog

| onasis1961 a răspuns:

Sfatul meu este sa astepti pana pe la 30 de ani si atunci sa incepi sa-ti facii probleme. Ce te rog sa nu mai iei nici un fel de medicament ca s-ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine.In afar de asta fiecare dintre noi are un cod genetic pe care nu-l putem schimba.Deaceia cei grasi nu vor putea slabi, decat daca se infometeaza.MULTA SANATATE!

| ingerasdragalas a răspuns:

Fa-ti niste analize e posibil sa ai geardia(niste ''viermisori'' care cand tu mananci ceva si acel ceva ajunge in stomac ei il mananca fara a mai lasa o firmitura) si sa stii ca nu sunt contagiosi.

| wolfer18 a răspuns:

Sunt persoane care au scheletul osos incredibil de usor.Sa stii ca si musculatura "cantareste greu". Incearca sa faci un sport, sau sa te duci la o sala de forta. Iar intr-adevar, metabolismul conteaza foarte mult. Unii ar platii sa aiba metabolismul tau (ceea ce inseamna ca un regim de arderi ca al tau nu este neaparat un lucru rau).
Totusi trebuie sa recunosc ca problema ta este putin distincta. Iar mai departe, nu sunt in pozitia necesara sa te ajut. Pot doar sa-ti urez succes in continuare.