| MarioStrepede125 a întrebat:

Recent mi-am consultat bataile inimii cu un aparat special in cronometrizarea acestora. Detin varsta de aproape 17 ani, o greutate de 48kg, cam scund si cam atat.
Am pus aparatul pe incheietura fix la puls si i-am dat drumul. Mi-au iesit 61 de batai ale inimii pe minut, ceva cu 125 si 77 sau 1, 25 77 nu stiu sigur cum se citeste pe aparat pulsul. Vreau sa stiu daca este in regula cum ma prezint sau daca este prea mare pulsul fiindca uneori cand stau in caldura ma ia ameteala si cred ca am pulsul mare, nu ma pricep, astept raspunsuri serioase!
Dau funda va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Comunity a răspuns:

Salut. Ai facut bine ca l.ai pus pe incheietura mainii aparatul, dar ca informatie e recomandat sa il tii pe incheietura mainii stangi la nivel cu inima si cand iti ia aparatul tensiunea sa stai linistit. Tensiunea e buna, o ai 12, 5 cu 77 devi e buna, in general la barbati tensiunea e un pic mai mare intre 12-13. Si pulsul e bun adica 61 numai ca e la minim, orice e mai jos de 60 e o problema, pulsul recomandat e intre 60 si 100 la adulti de peste 18 ani, dar tu esti aproape de 18 deci e in regula. Era bine sa scrii si ce inaltime ai pentru ca tu ai 48 de kilograme si puteam sa imi dau seama mai usor daca e vorba de o anemie. Problemele cu pulsul mare cand stai la soare pot sa indice o problema deci iti recomand sa mergi la medicul de familie cand o sa putem iesi in siguranta de acasa si sa ii explici simptomele ca sa iti de.a o trimitere unde considera el ca e mai bine

0 răspunsuri: