| 10Bubico a întrebat:

Sa afli daca ai ulcer de orice fel ce poti sa faci in afara de enoscopie? Dar sa afli daca ai Helicobacteri Pylori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Rareori parazitii dispar dupa o singura cura. Trebuia, la terminarea tratamentului, sa te intorci la pediatru, sa faci din nou minim trei examene coproparazitologice si sa mai iei tratament daca vreunul iesea pozitiv. Deci cel mai probabil este in continuare parazitoza de vina.
Cand am zis regim alimentar, nu ma refeream la cel din timpul bolii. Multi oameni mananca multa carne, prajeli, mezeluri si prea putine legume, fructe, ciorbe. Asta in fiecare zi, motiv pentru care pot avea dureri abdominale.
Nu exista ulcer patetic, poate peptic vrei sa spui, ulcerul peptic fiind o forma de ulcer duodenal. Nu cred ca ai ulcer si nu cred ca e cazul sa faci endoscopie. Cred ca e cazul sa te intorci la pediatru, sa faci din nou examen coproparazitologic (minim 3 daca ies negative) si sa incerci sa iti adaptezi dieta (ciorba in fiecare zi, minim 5 fructe sau legume pe zi, lactate de buna calitate, prajeala maxim o data pe luna).

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pentru a afla daca ai ulcer, endoscopia este cea mai buna. O radiografie cu bariu este o alta solutie, dar te iradiaza si are rezultate mai slabe (poate sa nu vada un ulcer mai mic, mai recent). pe de alta parte, daca la radiografia cu bariu se identifica un ulcer gastric, trebuie obligatoriu facuta endoscopie cu biopsie, asa ca practic tot la endoscopie ajungi.
Pentru Helicobacter este un test din materiile fecale care da rezultate foarte bune.

| 10Bubico explică (pentru Brigaela):

Durerile ombilicale pot fi din cauza unui ulcer?

| Brigaela a răspuns (pentru 10Bubico):

Rareori, dar daca medicul suspecteaza un ulcer, inseamna ca are si alte argumente. Cel ami adesea durerile periombilicale sunt determinate fie de o parazitoza intestinala, fie de un regim alimentar incorect care irita colonul.

| 10Bubico explică (pentru Brigaela):

De ceva vreme ma jena ceva la buric, ma durea, ma ardea un pic, ma durea si in capu`pieptului si simteam o mica usturime la buric in interior.Am fost la un doctor pediatru si m-a consultat si ea si dr.chirug.Am facut ecograf si totul a iesit bine, am facut si examenul coproparazitologic si am facut si analize de sange.La examenul coproparazitologic mi-a iesit ca am rare oua de Ascaris si rare chisturi de giardia.Mi-a dat tratament si l-am terminat dar tot ma mai doare si din cand in cand imi trece.Cand ma spal si pun apa calda pe buric sau cand alerg nu ma mai doare.Am avut si regim de tinut cu toate ca nu l-am prea respectat.Ce pot sa am? Se poate sa nu fi disparut acesti paraziti deoarece nu am tinut regimul? Din cauza acestor paraziti ma poate durea buricul? Crede-ti ca pot sa am ulcer gastro-duodenal, patetic, gastric sau alt fel de ulcer? Va rog sa imi spuneti!

| Brigaela a răspuns (pentru 10Bubico):

Rareori parazitii dispar dupa o singura cura. Trebuia, la terminarea tratamentului, sa te intorci la pediatru, sa faci din nou minim trei examene coproparazitologice si sa mai iei tratament daca vreunul iesea pozitiv. Deci cel mai probabil este in continuare parazitoza de vina.
Cand am zis regim alimentar, nu ma refeream la cel din timpul bolii. Multi oameni mananca multa carne, prajeli, mezeluri si prea putine legume, fructe, ciorbe. Asta in fiecare zi, motiv pentru care pot avea dureri abdominale.
Nu exista ulcer patetic, poate peptic vrei sa spui, ulcerul peptic fiind o forma de ulcer duodenal. Nu cred ca ai ulcer si nu cred ca e cazul sa faci endoscopie. Cred ca e cazul sa te intorci la pediatru, sa faci din nou examen coproparazitologic (minim 3 daca ies negative) si sa incerci sa iti adaptezi dieta (ciorba in fiecare zi, minim 5 fructe sau legume pe zi, lactate de buna calitate, prajeala maxim o data pe luna).