NU este vorba de sarcină şi de "ciclu peste sarcină" - "problema" este de la tabletele anticoncepţionale, care NU sunt COMPATIBILE cu organismul tău!
Sincer să fiu, mă ÎNGROZEŞTE tot ce se întâmplă la voi în Republica Moldova - şi aici mă refer la problemele din domeniul medical - e de 100.000 de ori mai RĂU ca la noi în România!
ÎNAINTE de aţi prescrie anticoncepţionalele, ar fi TREBUIT să-ţi facă o evaluare COMPLETĂ a stării de sănătate : analize "complete"de sânge şi urină, analiza secreţiei vaginale, ecografie vaginală şi/sau ecografie ovariană + "istoricul" afecţiunilor/antecedentelor din familie!
Între acestea se "verifică" şi existenţa unei sarcini - şi apoi, când toate acestea sunt gata, în baza lor se prescrie un ANUMIT tip de tablete anticoncepţionale - lucruri care, în cazul tău, NU s-au întâmplat!
Astfel, acele tablete Regulon NU sunt "compatibile" cu organismul tău - şi, de aceea, ţi-au dereglat menstruaţia ( şi acum ai DOAR picuri, atâtea zile )!
Apoi, acele tablete Regulon sunt "varianta moldovenească" a tabletelor Rigevidon – care sunt complet „DEPĂŞITE", ele sunt foarte „vechi" ( de pe vremea lui Ceauşescu, din anii 80; la noi în România, după Revoluţie le vindeau şi ţiganii prin piaţă )!
Eu îţi RECOMAND să iei tablete Yaz ( sau Yasmin, dacă nu găseşti Yaz ), chiar dacă sunt „puțin" mai scumpe decât altele ( costă aproape 50 lei româneşti/cutia ) - după părerea mea ( și a multor persoane cu care am discutat despre ele ) aceste anticoncepționale sunt cele mai BUNE ( la ora actuală )!
Acestea sunt MULT mai bune decât altele ( chiar dacă sunt anticoncepționale și cu vreo 12 lei româneşti/cutia ) în sensul că persoanele cu care am discutat au precizat că NU au avut nici un efect advers ( și nici nu s-au îngrășat după ele )!
Tabletele de Yaz sunt anticoncepţionale de ULTIMĂ „generaţie" şi sunt foarte PERFORMANTE/eficiente!
Pentru alte detalii despre acestea, VEZI linkurile :
http://www.gedeonrichter.md/......acient.pdf
http://www.anm.ro/.......02.08.pdf
http://www.anm.ro/.......07.08.pdf
Apoi, ar fi fost bine dacă le luai chiar în 6 seara ( când ţi-a început menstra ), e preferabil să le iei seara după ora 20 – acum, dacă le-ai „început" dimineaţa, va TREBUI să continui să le iei tot dimineaţa, la aceeaşi oră!
De asemenea, dacă NU le-ai început din prima zi de ciclu ( ci doar din a 2-a zi ), TREBUIE să foloseşti prezervativul în primele 7 zile ( dacă faci sex ) – apoi, din a 8-a zi eşti PROTEJATĂ non-stop şi poţi face dragoste cu ejaculare intravaginală ( POATE ejacula liniştit în vaginul tău, că NU rişti o eventuală sarcină ) chiar şi în cele 7 zile de pauză!
De asemenea, ACUM să CONTINUI tratamentul cu aceste tablete, să NU le întrerupi cel puţin 2-3 luni; e POSIBIL ca luna următoare sau cealaltă, să se REGLEZE menstruaţia ( şi să fie „normală" )!
Când vei termina prima cutie ( cele 21 de tablete ) se face o PAUZĂ de 7 zile, în care ar TREBUI să-ţi vină menstruaţia ( cam în a 2-a sau a 3-a zi de pauză ).
Apoi, în ziua a 8-a se ÎNCEPE următoarea cutie de anticoncepţionale, chiar dacă menstra NU s-a terminat!
Aşa cum ziceam şi mai sus, ar TREBUI ca în 2-3 luni să se REGLEZE ciclul tău!
Dacă după 3 luni NU se realizează „reglarea" ciclului menstrual şi vei avea la fiecare ciclu acei „picuri", în loc de menstră „normală" – atunci TREBUIE să SCHIMBI anticoncepţionalele!
Dacă mai ai nelămuriri, să revi cu mesaj privat.
anonim_4396 întreabă:
Carmen133 întreabă: