hai ca nu mori acolo, o sa te puna pe o masa de operatie sau un scaun cum au dentistii, te prinde cu curele de maini si picioare apoi daca face anestezie generala iti pune o masca pe fata (gura si nas) pana adormi apoi nu mai stii nimic si te scoli in sala de reabilitare, daca e anestezie locala care habar n-am cum se face iti pune ceva pe ochi sa nu vezi si vor fi 2 medici cu tine.
Eu una, as alege anestezia generala. Creierul nu e afectat intrucat operatia dureaza putin.
Cum se face generala? in coloana? dar cea locala?
Anestezia generala e mai buna pentru ca te adoarme cu masca si te trezesti operata, cu aia locala anesteziaza partea nazala unde se opereaza si vei simti cum se misca polipii cand se rup, o ruda de-a mea a lesinat cand a vazut sangele care i-a iesit pe nas
Hai ma... nici chiar asa...
Nu cred ca ai cum sa-i simti cum se misca daca toate partea aia cu nasul etc e anesteziata... Si treaba cu sangele, pai ce face acolo in nas foreaza ca sa iasa sangele pe nas... .
Am vorbit acum cu un prieten care a facut-o si el la acelasi medic
cu locala si a fost ok, zica ca nu a simtit nimic, numai ca era mai mic, avea pana in 10 ani.
Nu am zis ca doare dar se simte cum manevreaza zona
Ok Imi poti spune daca stii cum se face anestezia si generala si locala. (Procedeul..cu injectii etc...)
Deci generala nu se face cu "ace"?
Si e nevoie doar de ceva... chestie care taie sau de vreo masinarie? "~"
Nu-i vorba ca mi-e prea frica...da-o dracu ca mu mor dar vreau sa fiu informat, stiu pe cineva care s-a operat pe inima si mai ieri am vorbit cu el
Multumesc mult pentru raspunsuri.
hai ca nu mori acolo, o sa te puna pe o masa de operatie sau un scaun cum au dentistii, te prinde cu curele de maini si picioare apoi daca face anestezie generala iti pune o masca pe fata (gura si nas) pana adormi apoi nu mai stii nimic si te scoli in sala de reabilitare, daca e anestezie locala care habar n-am cum se face iti pune ceva pe ochi sa nu vezi si vor fi 2 medici cu tine.
Alege anestezia locala pentru ca la cea generala creierul nu se mai oxigeneaza in perioada aceea si iti scad 2-3 ani din durata vietii. (stiu asta de la un medic)
Multumesc mult pentru sfat!
Imi pare rau ca nu pot sa impart funda
Nu are cum, pacientul murea daca creierul nu se oxigena, inima nu mai mergea deloc