| dfwq23 a întrebat:

simt a 3-oara bob de ceara in ureche. Am rugat-o pe maica-mea sa-mi scoate bobul de ceara acum o luna, si acum nu vreau sa o mai deranjez pentru ca mi-a zis sa-mi spal urechile. Cum fac ca sa scap de bobul de ceara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai fii invata sa-ti speli urechile nu ai fii ajuns in aceeasi situatie de 3 ori.
Foloseste betisoare de urechi pe viitor, ca sa-ti cureti mizeria, ca-i rusinos sa nu stii a te spala la 13 ani.
Acum, ai nevoie ca cineva sa-ti bage apa cald cu seringa in ureche, pana se desprinde dopul si cade.

| RobertMoon a răspuns:

Te duci la medic sa ti-l scoata, iar pe viitor curata-te saptamanal in urechi cu betisoare, iar daca nu te descurci roaga pe cineva sa faca asta/

| JackR a răspuns:

Roaga-i pe ai tai sa-ti cumpere A-Cerumen. Este un spray cu care pulverizezi in urechea infundata. Dopul se va "dizolva" in cateva ore. Dupa aceea, pentru intretinere, pulverizezi in fiecare ureche cate un puf, odata la cateva zile.

| AllyAlexandra20 a răspuns:

Mergi la medic. O să îți toarne în ureche apă caldă și ți-l scoate. Spală-te mai des cu apă și nu folosi prea des bețișoarele de urechi, fiindcă ele ajută la crearea dopurilor de ceară.

| dfwq23 explică:

Nu folosesc betisoare de ureche, nu vreau sa merg la medic doar pentru simplu fapt ca am 13 ani si sunt prapadit intr-un spital