Cam 9-10 ore, din cate stiu somnul nu ingrasa, daca dormi cat trebuie si faci miscare tot cat trebuie!
Somnul nu ingrasa, doar mancatul cu grasime ingrasa ( in general), un baiat de 13 ani ar trebui sa doarma cam 8-10 ore, eu am 12 ani si daca ma culc pe la 11 P.M. ma trezesc pe la 8 ( 9 ore), cand sunt odihnit si ma culc pe la 10.30 PM/11 PM ma trezesc uneori pe la 6/7 AM si sunt odihint ( de obicei in weekend) dar poti sa te automonitorizei sa vezi la cat te culci si la cat te trezesti si verifici si vezi cat ar trebui sa dormi, nu e bine sa te joci cu somnul sa te ''fortezi'' sa dormi, pur si simplu cand simti nevoia.
Recapitulez: Somnul nu ingrasa, cat timp dormi nu mananci. Corect?
La varsta 10-14 ani se doarme cuprins intre 8 si 10 ore. Dar poti vedea si cum cere sistemul tau imunitar. Poti sa fii ''peste varsta'' chiar daca nu esti. De exemplu unii omameni sunt mai inalti/ scunzi pentru varsta lor, asa se poate si cu somnul.
Daca ai nelamuriri comenteaza-mi raspunsul si o sa iti explic.
Nu-ti face probleme, somnul nu ingrasa. incearca sa nu dormi mai putin de 8 ore. si orele cele mai bune de dormit sunt intre 10 (logic ca seara) si 2, 4 dimineata. atunci corpul se odihneste cel mai bine.
Trebuie sa dormi minim 8 ore pe zi si cum sa ingrase somnul? uni fac antrenamente si le trebuie si somn ca sa poata sa ajunga fortos nu sa ajunga gras
Daca somnul ingrasa atunci lumea e plina de obeji
Nu stai linistit
dar e bine sa dormi in jur de 10 ore
In timpul scolii eu dorm cel putin 12 ore din 24.Ciudat e ca ma pun la somn devreme ca pe mine televizorul ma adoarme(dupa maxim 2 ore nu mai pot) si cand vin la 2 de la scoala ma pun la somn pana la 6-7 si tot asa.Dar cand nu sunt la scoala ma descurc cu 3 ore.Ideea e ca nu ma ingras.Totul depinde de metabolismul fiecaruia.
Somnul nu ingrasa, dimpotriva cu cat dormi mai mult cu atat slabesti mai mult pentru ca de ex daca dormi 20 de ore nu mananci nimic si corpul numai depune grasime. dar daca dormi toata ziua si mananci des s-ar putea sa ingrase.
Heyy somnul nu cred ca ingrasa dar cel mai bine e sa dormi maxim 10 ore Mai ales la varsta ta!
Pai te poti ingrasa doar daca mananci inainte sa te pui la somn. trebuie sa mananci cu cel putin 2 ore inainte sa te pui sa dormi.
Fii atent ce iti spun somnu ingrase intre orele 10seara si 5dimineata deci incearca sa nu dormi ca ai pus o si daca tot alegi sa o faci dimineata o sa te trezesti su 2, 5kg in plus deci evita sa te bagi in pat seara mai bine dormi dimineata cand trebuie sa te duci la scoala asa profesori nu o sa te mai streseze
Trebuia sa rada cineva?
...ca nu ai reusit :/
FlorinCiokan întreabă: