anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sper ca e cineva treaz.
Am facut acum 2 zile varsat de vant si mi-au aparut aceste bubite rosii. Parintii au spus sa nu ma spal, dar aveam mancarimi la obiectul genital si m-am spalat. De ce ma tot mananca acum locul acela? ( nici nu pot dormi ce senzatie imi da). Sunt baiat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă arată ca cele din imaginea următoare şi au puţin lichid în ele ( sunt nişte băşicuţe ), atunci ai varicelă :
http://t0.gstatic.com/......tp?/images

Dacă e varicelă, atunci eşti contagios şi NU ai voie să ieşi în comunitate ( să mergi afară ).

Mergi la medicul de familie pentru confirmarea diagnosticului şi apoi stai acasă.

NU există o "regulă" generală care să precizeze cât durează boala, DEPINDE cum "reacţionează" organismul tău...

La fiul meu a durat 16 zile până au dispărut bubiţele/cojiţele/scoarţele respective.
Dar, până la vindecare completă, pot trece chiar şi 3-4 săptămâni - depinde cum reacţionează organismul tău...

Atât timp cât nu au căzut acele cojiţe/scoarţe eşti contagios şi NU ai voie să mergi la şcoală.

Este INDICAT să stai în repaus la pat, să fie cât mai cald în cameră ( deoarece ajută la apariţia acelor bubiţe şi "scapi" mai repede de ele ), să NU faci baie ( doar duş călduţ scurt şi te speli cu grijă să NU spargi acele bubiţe deoarece rămân semne definitive; NU foloseşti buretele, ci te săpuneşti uşor cu mâna, preferabil să foloseşti gel de duş ), NU te speli pe cap, NU se administrează antibiotice, dacă ai dureri de cap poţi lua Algocalmin, iar dacă ai dureri de gât poţi lua Paracetamol şi unul dintre următoarele medicamente ( cu respectarea Prospectului ) :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

NU te scarpini, chiar dacă te mănâncă acele bubiţe, poţi folosi o mixtură mentolată cumpărată de la farmacie ( cu care te ungi uşor pe bubiţele respective ).

Iar înainte de a merge la şcoală TREBUIE să mergi la medicul de familie să CONFIRME că te-ai vindecat.

Toate cele bune şi multă sănătate.

| anonim_4396 explică (pentru bursuc001):

Eu cred ca faza cu spalatul nu e buna. Da, am varicela la sigur, insa cum am spus mai sus, m-am spalat la locul intim si acum ma mananca doar locul ala sad.

| bursuc001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mâncărimile NU au nici o legătură cu spălatul!

Acolo te mănâncă deoarece bubiţele sunt într-un stadiu mai avansat ( fiind un loc mai "cald" şi care favorizează apariţia/dezvoltarea lor )...

Serios? Esti sigur? Ar trebui oare sa nu mai port lenjerie intima si direct pantalonii de casa? big grin ( Aseara nu am putut dormi din cauza efectului ce mil provoca, si sa dormi 30min pe noapte nu e normal).

Daca ma mananca si imi fac o compresa uda pe care o intind pe suprafata unde imi vine sa ma scarpin, imi opreste mancarimea temporar?

Sigur.
Chiar dacă nu mai porţi chiloţi, nu prea are legătură, tot este mai "cald" în acea zonă.
Şi, oricum, în momentul în care vor "evolua" bubiţele din alte zone şi acelea te vor mânca ( chiar şi cele de pe cap ).

Poţi folosi o mixtură mentolată cumpărată de la farmacie, cu care te ungi uşor pe bubiţele respective.

In cele din urma am sunat la doctorita de familie si am mers la consult, se pare ca sunt un pic mai grav, am un numar extrem de mare de bube si daca se mai inmultesc pana deseara trebuie sa merg la dez nu stiu cum, la spital.

Okwinking

Toate cele bune şi multă sănătate.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu te mai scarpina, rupi bubitele si ramin semne urite. Exista o solutie cu care te dai si mai calmeaza mincarimile. Sa-ti ia parintii de la farmacie.