| AnotherDragHarry a întrebat:

.. sper sa aveti rabdare sa cititi tot...
De la o vreme a inceput sa ma intepe inima din ce in ce mai des(am suflu sistolic si banuiesc ca din aceasta cauza)....ieri am iesit cu prietenii, iar dupa cateva minute de alergat am inceput sa simt o durere puternica in partea dreapta a pieptului care a durat vreo 5 minute....la o jumatate de ora de la trecerea durerii am lesinat,iar prietenii mi au spus ca in timp ce eram intins pe jos m-am zbatut de doua ori, dar m-am trezit dupa aproximativ un minut.....aseara nu prea am putut dormi...iar azi simt o durere constanta in umarul stang si am senzatie de greata.....acum,intrebarea mea este, dupa toate aceste simtome a fost un simpu lesin sau am facut preinfarct? Mentionez ca am 14 ani,si da...voi merge azi cu mama la spital, dar pana atunci vreau sa stiu la ce sa ma astept!
DAU FUNDA SI ASTEPT RASPUNSURI URGENTE!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Daca ai fost diagnosticat cu suflu sistolic si ai facut si alte investigatii sau "tratamente" inseamna ca e inofensiv. Lesinut tau ma duce mai mult cu gandul la o hipoglicemie. Ai mancat ceva in ziua aia?
Ai niste simptome care nu se leaga una cu cealalta. In infarct miocardic te doare in mijlocul pieptului, nu in dreapta, in dreapta poate fi altceva.
Ar putea sa mai fie si ceva pulmonar... Un infarct pulmonar, poate sa aiba durere in zona specificata de tine si daca e mai mare si plamanul nu mai oxigeneaza cat sange trebuie poti sa lesini, dar asta doar in infarcturi mari... Si lesinul nu se intampla dupa jumatate de ora, ci dupa 1-3 minute.
Du-te la medic si vezi ce zice el dupa consult. Sa ne ti si pe noi la curent daca poti, sunt curios cat de aproape am fost.
Multa sanatate.

2 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Inima te poate intepa din multe motive si nu prea poti sa stii cu siguranta daca este vorba de inima. Daca este vorba de o durere acuta, intr-un singur punct este posibil sa fie vorba de un muschi intercostal.

Insa, daca durerea este o durere puternica, insotita de o senzatie ca ceva te strange de piept si ca nu poti sa respiri, este posibil sa fie vorba de angina. Iar angina cu timpul, poate cauza au atac de inima.

Ideea este ca suflul sistolic nu prea are legatura cu angina si infarctul. Suflul sistolic inseamna ca sangele pompat de inima, este pompat in cantitati diferite in corp si in plamani. Iar angina/infarctul reprezinta o parte a inimii care nu mai are acces la sangele oxigenat, simptom cauzat in general fie de o problema a arterelor coronare (artere care suplimenteaza numai inima si sunt separate de restul sistemului circulator) sau de aritmie, problema a muschilor inimii. Faptul ca sangele este pompat in cantitati diferite in inima (suflu sistolic), nu prea are nicio legatura cu faptul ca arterele coronare sau muschiul inimii nu isi fac treaba cum trebuie, pentru ca sunt doua sisteme complet diferite. Arterele coronare isi pot face treaba la fel care orice alta parte din corp, chiar daca sangele este pompat diferite in cele doua ventricule. Sunt doua sisteme destul de diferite.

Prin urmare, angina/infarctul miocardic poate cauza suflu sistolic (o parte a muschiului inimii va fi permenent avariata si nu va putea sa pompeze sangele cum trebuie, deci va exista o diferenta intre sangele pompat intr-o parte si sangele pompat in cealalta) dar mai rar invers. Singura posibilitate ca suflul sistolic sa cauzeze un infarct ar fi daca acesta ar fi cauzat de altceva, ceva ce doctorul nu a observat.

Angina poate cauza durere in capul pieptului, presiune in capul pieptului, incapacitatea de a respira, iar in cazul infactrului, pe langa simptomele de mai sus, poate cauza durere care poarte radia in bratul stang (persoana care a raspuns inaintea mea, observ ca a citit bratul drept), durere de spate si greata (in special in cazul femeilor, dar nu este exclus si in cazul barbatilor). Deci nu este exclus sa fie vorba de un preinfarct pentru ca ai avut absolut toate simptomele.

Insa, avand in vedere varsta ta, este putin probabil, numai daca, asa cum am spus mai sus, mai ai si alte probleme cu inima care nu au fost diagnosticate.

De asemenea, exista posibilitatea sa suferi de angina, iar faptul ca ai lesinat sa fie pur si simplu un alt efect al anginei. Daca ai alte probleme cu inima care nu pompeaza suficient sange, in momentul in care ai inceput sa faci effort fizic, iar inima nu a putut pompa suficient sange este posibil sa fi lesinat nu neaparat din cauza inimii, ci din cauza insuficientei de oxigen.

Deci, dupa cum vezi pot exista multe posibilitati si fara un consult nu prea ai cum sa iti dai seama despre ce a fost vorba.

| AnotherDragHarry explică:

Salut! Am fost la spital (internat 3 trei zile), si am lesinat din cauza unei lipse mari de calciu + din cauza energizantelor! Oricum, va multumesc frumos pentru raspunsuri!