Buna! Am si eu o problema asemănătoare.Pata cea galbuie este secretie vaginala care spune ca menstruatia vine curand(1-2luni).Nuti fa griji pentru ca a doua menstruatie vine cu o intârziere de 4-5luni. Sper ca te-am ajutat...
Bună!
Scurgerea vaginală alb gălbuie ( "pata alb-galbuie ca si albusul de ou" ) despre care spui este secreţia vaginală NORMALĂ şi o vei avea până la menopauză ( întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale ).
Doar că, aspectul secreţiei vaginale normale DIFERĂ în funcţie de perioada de fertilitate în care te afli.
Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.mamicamea.ro/sanatate-femei/secretia-vaginala-normala.html
Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Toate cele bune.
SE numeste secreţie vaginală şi e absolut normală să apară o dată cu ciclul. Asta demonstreaza că te-ai maturizat. În zilele fără ciclu apare aceastră secreţie, exact cum ai spus si tu alb gălbuie şi de aceea trebuie să porţi absorbante zilnice, care absorb această secreţie.