| lobont98 a întrebat:

spuneti-mi o solutie, un supliment sau ce fel de mancare care m-ar putea ajuta sa cresc cat mai repede in inaltime, vreau sa trec de 1, 80 dar e cam destul de greu. Am 14 ani impliniti luna asta eu am inaltimea de 1, 63m; tata 1, 73m si mama 1, 53m. Cel mai bun raspuns primeste FUNDA.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| DevilWeasel a răspuns:

Abia ai 14 ani impliniti pana la 21 de ani mai cresti si fiindca tatal tau are 1, 73 tu probabil ai sa fii un pic mai inalt ca el si de ce vrei sa cresti asta de repede si atat de mult deodata? Int timp ai sa te inalti ai si tu rabdare! happy

| Vladuthz a răspuns:

Basket prietene basketul te inalta f mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Vladuthz):

De fapt nu te inalta aproape deloc, astea sunt mituri happy

| Vladuthz a răspuns (pentru Cosmin86):

laughing) s-o crezi tu ca sunt mituri, vorbesti in necunostinta de cauza prietene

Da, sari pe teren cu o minge si te inalti, sigur ca da.

Exemplu concret, am prieten care e sportiv profesionisti de baschet, joaca in anglia si e cat mine de inalt.

Eu am 0 ani de basket el are mai mult de 10 ani.

Si multe alte exemple.

Citeste aici sa te lamuresti :

http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

Sau cauta pe net, pe un site specializat, sa vezi ca sunt povesti de copii mici.

Inaltimea e DETERMINATA GENETIC.

Inaltimea intr-adevar este determinata genetic insa in acelasi timp o poti determina tu. Prietenul ala al tau fumeaza? Iti amintesc ca fumatul scade din inaltime (sunt imbecili care fumeaza de la 13-14-15-16 ani si cand cresc se planga ca's scunzi). Eu toti oamenii literalmente pe care-i cunosc si joaca basket sunt dita mai matahalele cu exceptia unuia care fumeaza de la 15 ani, iar toti fumatorii care ii stiu sunt mici de inaltime.

PS: Imi pare rau ca am dat peste un idiot care nu sta de vorba cu doctorii si cauta pe net. Mie atatia doctori specializati in domeniu mi-au zis atat despre basket si despre fumat, nu internetul laughing.

Serios? Ia arata un articol public al unui doctor specializat in care sustine asta.

"doctorii specializati" scriu o gramada de articole publice, care sunt si pe net.

Stai tu linistit. Imi pare rau ca nu esti inalt si esti frustrat din cauza asta.

Stau foarte linistit, nu ai niciun argument, doar chestii de copil mic.

Si am 1.85, cred ca e "decent".

Sincer, trebuie sa fi putin cretin si inapoiat mintal sa crezi ca te inalta ca topai cu o minge pe teren, dar daca NU TE DUCE CAPUL atunci crezi in continuare.

Pana nu arati un articol scris de un medic specializat, tot ce spui tu nu valoreaza nimic, decat pentru alti copii la fel de prosti ca tine.

laughing)) Uite-te putin la ce ai scris tu, si daca insinuezi ca esti mai destept vei trage singur concluzia care e mai desteptwinking. Eu am vorbit cu mai multi doctori, tu ai pus botu la primul prost. Mie mi-au zis mai multi doctori acelasi lucru, tu ai citit articolul unui dobitoc.In medicina exista doctori inteligenti si doctori cu inteligenta unei furnice. Explica-mi si mie de ce aproape fiecare persoana care joaca basket e inalta ca naiba, si dc aproape fiecare persoana care fumeaza e mica de inaltime?

PS: Daca tu zici ca basketul nu te inalta deloc si doar ai pus botul la ceea ce a spus prostul ala, inseamna ca esti atat de ignorant ca nici macar nu te-ai obosit sa observi lumea, si pentru asta chiar n-am ce face decat sa te compatimesc.

"Explica-mi si mie de ce aproape fiecare persoana care joaca basket e inalta ca naiba", pentru ca persoanele inalte dau la basket, simplu, nu?

http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

Citeste acolo, ca sa intelegi procesul, citez : "Sariturile si baschetul nu stimuleaza cresterea in inaltime. Determinarea este inversa: cei inalti sunt mai buni la baschet si practica acest sport, creand iluzia ca ar fi crescut datorita lui. " ( iluzie la care tu imediat ai pus botul, la fel ca faza cu fumatul )

Si chiar acum am cautat si nu am gasit niciun articol medical care sa demonstreze stiintific ca baschetul te inalta.

Alt exemplu : am doi fosti colegi de facultate, nu au practicat niciun sport in viata lor si au 1.90.

Aproape fiecare persoana care fumeaza e mica de inaltime? Nici macar 10 % din cei care fumeaza, baschetul ca baschetul, dar cu faza asta cu fumatul te faci de ras, o gramada de oameni fumeaza si sunt inalti.

Tu in afara de mituri, povesti si aberatii, nu mai stii nimic?

Cati ani ai?

Sincer mi-e mila de tine, in primul rand pentru ca esti foarte ignorant, si in al doilea rand pentru ca esti un idiot dependent de internet. Oaia perfecta a societatii.

Iti recomand sa observi lumea din jurul tau, sa vezi fumatorii si sa vezi inaltimile lor.

Eu zic sa nu mai continuam. Suntem 2 persoane cu opinii total diferite, tu mai ai de invatat putin. O zi buna.

Am observat lumea din jurul meu si ti-am dat cateva exemple care contrazic ce spui tu.

Si nu am zis neaparat internet, puteai sa-mi dai un articol dintr-o revista medicala sau ceva de genul, dar nu ai facut asta, de ce? pentru ca NU EXISTA.

Eu am adus destule argumente, ti-am dat si articole si iti mai dau daca vrei, chiar si la harvard medical school ( de care probabil ai auzit ) sunt articole despre asta.

Tu te uiti in jurul tau si observi doar ce-ti convine tie.

Dar bine, la ce argumente sa ma astept de la cineva atat de IDIOT incat sa creada ca se intalta ca sare cu mingea pe teren? O asemenea persoana nu poate fi decat un oligofren INCAPABIL sa gandeasca.

Punct.

| Cosmin1986 a răspuns (pentru Cosmin86):

Bravo, imi place ASTRONOMIC de mult cum gandesti, cum sa te inalte simplu' fapt ca topai cu o minge pe teren? mai mult alergi dupa mingea aia imputita pe teren si nu sari cu ea decat sariturile care ''cica'' ajuta la crestere(stiu bine ca NU ajuta si ca-i doar un mit) m-am saturat sa li se recomande tuturor bolnavilor de nanism sau f. scunzi/scunzi mituri babesti 100% FALSE nanismul se trateaza cu HORMONI DE CRESTERE si aia scunzii CU NIMIC doar cu acceptarea ideii ca-s scunzi. atatia OLIGOFRENI, IDIOTI si CRETINI cred ca te inalta baschetul, si repet: baschetul NU ajuta la crestere asta e doar un MIT pentru COPIII MICI SI PAMPALAI care n-au citit o carte de anatomie sau un articol medical despre crestere(fie in revista carte medicala, internet etc.) in viata lor, eu ''de obicei''(TOT TIMPUL ca sa nu vorbesc ''pasareste'' pentru a fi POLITICOS) nu ma cert cu toti IDIOTII de pe glob(IDIOTUL este Vladuthz NU tu Cosmin86) dar pentru ca sa apar onoarea unui om intelegator, inteligent, harnic, Neincapatanat, studios si documentat pana-n dinti adica tu Cosmin86 ma cert cu un IDIOT care DUDUIE ENORM de IMBECILITATE si de aia a trebuit sa stau sa scriu atata aici.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cosmin1986):

Mersi de apreciere.

| Cosmin1986 a răspuns (pentru Cosmin86):

Am zis ca imi place ASTRONOMIC de mult cum gandesti pentru ca duci niste ''lupte crancene'' cu acest mit ca baschetul te inalta, mit care a aparut de la faptul ca baschetbalistii sunt inalti cand de fapt ei sunt inalti ca aia inaltii se duc la baschet, si acest mit este raspandit si in SUA si in multe tari si MILIOANE de oameni cred si TU duci niste ''lupte crancene'' cu acest MIT fals(stiu ca e pleonasm dar am zis asa pentru ca sa inteleaga toti) raspandit in toata lumea de TOTI IDIOTII CREDULI TAMPITI si crezut de cei care seamana mental cu ei. Bravo tie, in sfarsit un raspuns fara mituri babesti si false.

| dany2696 a răspuns:

Pai nu stiu cum o sa ajungi tu la 1.80 chiar sa treci peste, daca nimeni din familia ta nu a avut peste 1.75

| dany2696 a răspuns:

Oricum bafta, o sa ai nevoie!

| AdyRo98 a răspuns:

Cum adica mancarefa sport asa am facut si in cateva luni am crescut 4 cm 1 63 16 7

| CyberEye a răspuns:

Si eu am 14 ani si 1, 56 dar auzi ce sa faci, eu asa am crescut 15 cm intr-un an! din vara trecuta, practica inotul, ia tablete de Calciu+Vit D3 de 1500mg ca is cele mai concentrate, sari coarda, intindete de cel putin 3 ori pe zi, DORMI cel putin 8 ore pentru ca noaptea cand dormi se produce cel mai mult hormonii de crestere.Eu asa am crescut, baftawinking Acum un an eram cel mai mic din clasa si acum am intrecut 7 copii din 20 cati suntem ...si eu vreau sa ajung la 1, 80 dar tatal meu are 1, 67 dar cunosc persoane care siau intrecut parintii chiar si cu 25cm.
Funda? big grin

| ღSოiℓεFօгMεεღ a răspuns:

Incearca sa te apuci de basket poate te va ajuta sa mai cresti in inaltime, insa nu cred ca vei creste asa repede dar totusi straduieste.te. Succes! happy

| deea857 a răspuns:

Sfatul meu este sa faci mult, mult sport..in special baschet si inot care sigur iti va dezvolta corpul intr-un mod natural si sanatos. cu toate astea nu trebuie sa neglijezi nici alimentatia care trebuie sa fie foarte bogata in fructe si legume. nu iti recomang sa iei suplimente nutritive in acest scop pentru ca ele nu fac altceva decat sa-ti imbatranesca organismul. Multa bafta!

| dreea a răspuns:

Inotul este foarte bun.
suplimente alimentare pentru asa cevaa... exista?