Citeste, deseneaza, fa-i lucruri DIY, Inscrie-te intr-un cerc de voluntariat sau o activitate pentru pasiunea ta : muzica, pictura, dans etc, du-te la sala sau sa alergi in parc (sunt destui care alearga singuri si lumea nu se uita nicicum la ei).
Daca tie asta iti place sa faci, nu vad de ce sa nu continui.
Totusi va trebui sa accepti faptul ca o sa porti ochelari peste cativa ani. Insa iti recomand sa mai reduci din luminozitate.
Apropo, 30 de minute in aer liber nu strica. Si nu chiar in fiecare zi. Te duci stai putin in parc si gata.
=]] eu stau cate 16 ore pe zi la pc din clasa intai (acum intru a 11-a). Am stat vara trecuta si 38 ore la pc treaz doar in casa (treaz la pc ziua, seara + a 2-a zi pana la 38 ore) si n-am nici pe dracu. Cred ca faza cu pc-ul strica ochii e un mit creeat de cand s-au lansat monitoarele pentru a face tinerii sa nu stea mult cu ecranul in fata.
Hei! Poți sa citesti ceva bun. Ia recomandări de pe internet, vezi ce ti se potriveste. Daca inițial o sa te plictisești, o carte buna ii cucereste pe toți. Încearcă să găsesti. Da! sună comic, dar încearcă sa faci o prăjitură după reteta, s-ar putea sa-ti placa. Uita-te in garderoba si creeaza tinute pentru diferite ocazii. Mereu găsesti combinatii faine si surprinzatoare daca acorzi timp. Sorteaza niste lucruri vechi, dar încet încât sa te relaxezi. Asculta muzica. Renunta la casti daca esti singura in camera. Nu stiu ce vârstă ai, dar ai putea tine un jurnal. Eu am de când eram mica, acum nu il mai folosesc, dar e superb sa recitesti paginile de acum 2-3 ani pe vremea asta. Plimba te cu bicicleta.Eu fac asta uneori singura. Fa-ti un program de sport (câteva exercitii simple 20 de minute pe zi), o sa te motiveze la altele. Daca mai vrei idei, sa-mi spui.Numai bine!
În situația ta, am fost și eu, cu toate că am depășit într-un final și momentul ăsta, așa că îți voi da niște sfaturi mai jos.
• În primul rând ar trebui să te concentrezi pe ce ți-ar place ție să faci, în-afară de calculator, gen să ieși afară, să îi ajuți pe ai tăi cu diferite chestii, probabil că ei nu-ți cer asta, dar fii tu conștient că și'ar dori asta din partea ta.
• Acum e foarte ușor să-ți găsești o iubită, ai cont de Facebook?, bun.
Intră și tu pe fete din orașul tău, dăle mesaj, alintăle, și tot așa, și din 50 îi culmea să n-ai ceva în comun cu una, sau să nu-ți placă.
Ăsta ar fi un pas, pentru că ai mai scăpa de calculator, și așa find cu respectiva, ai avea și prieteni, dar dacă nu încerci. e rău.
• Fii tu însuți, dacă pierzi atâta timp la calculator, mai lasă din jocuri, și gândește-te să dobândești abilități mai superioare, cum ar fi să înveți limbaje de programare, să faci design, e totul ușor acum, ai întregul Youtube plin de tutoriale, deci din alea 15 ore, ocupăte măcar 3 ore din ceea ce faci, și învață altceva.
• E greu pentru cineva fără un început. dar dacă vrei să schimbi ceva, ai încredere în tine, și fă o schimbare!
Daca nu ai prieteni, făți-i, incearca s-a faci glume, si s-a te integrezi printe ei, daca ei ies in oras intreaba daca poti s-a mergi si tu, joaca fotbal cu baietii, asta te va face sa ai si un pic de incredere in tine.Bafta