| Zanisoara a întrebat:

stii regula cu beti minim 2 litri pe zi? Care e maximul? Stiu ca o sa sune ciudat, dar eu beau cam 7 litri pe zi de apa,nu ca trebuie,sau ca asa a zis la tv,ci ca mi-e sete,mereu am apa langa mine, daca stau mai mult fara apa, mi se usuca gura.AZI AM BAUT 10 LITRI DE APA! Am numarat bidoanele(0, 5l).Nu imi pare rau,dar oare se intampla ceva? Stiu ca ajuta la organism, face piele mai frumoasa, dar am debea 14 ani, imi stric rinichi daca beau atata? Cesa fac daca imi e sete? crying sad :'(
funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Seby90 a răspuns:

Si cate bidoane ai numarat pana la 10 litri?

| j1NNNx a răspuns:

E ok. Rinichii nu crapa de le apa! laughing

| marin81 a răspuns:

Ar trebui sa faci un consult medical/ Acuma vara se bea multa apa dar 10 l mi se par cam multi/ Nu se strica rinichii de la apa

| Jouliete a răspuns:

Cred ca trebuie sa bei din ce in ce mai putina apa pe zi ce trece pana cand ajungi la 2 l de exemplu: azi 6, maine 5, poimaine 4 si tot asa si incearca sa mananci mai putin sarat si dulce va ameliora setea, si incearca sa nu te gandesti atat de mult doar la asta adica la sete uite mie imi este sete acum desii ma pot abtine sa nu beau apa, da stiu setea mea nu este mare cum e a ta desii nu am baut acum apa deloc 3 ore pentru ca nu ma gandesc la sete. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| Helly1226 a răspuns:

Rinichii pot filtra maxim aproximativ 1 litru de apa pe ora la un adult. Apa care nu poate fi procesata de rinichi ajunge in alte parti ale corpului, ceea ce nu e bine, poate ajunge si in plamani, astfel ingreunand respiratia. Deoarece bei atat de multa apa pierzi multe vitamine si minerale din corp. Trebuie sa faci neaparat un consult medical. Ai putea avea diabet insipid.

| adelinazrsh a răspuns:

Depinde de greutatea ta. Daca stii ca nu esti peste limita normalului si nu consumi mancare in exces, nu trebuie sa te ingrijorezi. Probabil asa s-a obisnuit organismul tau cu o cantitate mare de apa. Insa incearca sa reduci cu cate un pahar de 250 ml pe zi si o sa ajungi la o cantitate rezonabila. Bafta! :*