anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiti ca vaccinurile se fac la nastere, apoi pe parcurs.Vaccinul care se face în clasa aV-a e antitetanos? Si apoi stiu ca se mai face la 14 ani.
Dacă este de antitetanos ar trebui să nu mai am treaba 10 ani si sa fiu ferită in acest timp de tetanos? Din momentul ala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

,,Valabilitatea vaccinului antitetanos făcut la naștere este de până la 10 ani. După această vârstă rapelul (revaccinare cu o cantitate mai mică de vaccin pentru a prelungi imunitatea dată de vaccinarea inițială) se face din 10 în 10 ani, aceasta fiind, de altfel, și perioada de valabilitate a vaccinului antitetanos.""
https://www.catena.ro/......etanosului

| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Adica era antitetanos? Ca nu mai stiu daca in clasaV-a aveam 10 ani, dar stiu ca de atunci nu am mai facut injecții la scoala.

Cred ca era antitetanos, am facut toti copiii la scoala, sau cine stie ce injecție era

Si daca era antitetanos si m-am lovit nu pot sa fac tetanos? Ca nu su trecut cei 10 ani de la injecția aia

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspunsul logic si corect este NU fiindca in organismul tau exista anticorpii necesari care impiedica bacteria Clostridium tetani sa se instaleze si dezvolte in corpul tau

Vai ce mă bucur, mulțumesc care mult, am o frica ca am tetsnos
Aveam 11 ani in clasaV-a cand s-au făcut injecții la scoala, cred ca era si de antitetanus

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adica injecția aia din clasa aV-a pe care o faci la scoala.