| maestruk a întrebat:


Stiti un remediu pentru,, ciuperca,, pitiriazis rozat? Dau funda celui care ma ajuta!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine ti-a pus diagnosticul? Trebuie sa faci un test sau o biopsie cutanata, e foarte important sa tratezi cauza nu doar efectul. Bolile de piele se pot confunda intre ele, poate sa fie o banala alergie sau o eruptie de sifilis. Daca ai avut contact sexual neprotejat ar trebui sa iei si varianta asta in calcul, testele sunt foarte importante!

Daca este doar pitiriazis rozat te sfatuiesc sa-ti faci si analize la sange, sa vezi cum stai cu imunitatea si sa iti schimbi alimentatia daca este cazul. Nu te scarpina ca sa nu ramana cicatrici! Mergi la medicul dermatolog, el iti poate recomanda sa folosesti medicamente antihistematice ( se folosesc in tratarea alergiilor, pentru mancarime, eczema, antiinflamator usor – are reactii adverse, medicul trebuie sa te avertizeze in privinta lor, unele dau somnolent ) si corticosteroizi ( PE TERMEN SCURT! ) in caz ca afectiunea este mai grava si prezinti eczema ( coritcosteroizii sunt antiinflamatori dar eu nu as recomanda daca afectiunea nu este severa pentru ca o au ca reactii adverse dermatita de contact si dermatita cortizonica, corticosteroizii sunt benefici pentru o perioada si dupa devin daunatori pentru piele ).

Multi corticosteroizi au in component si igrediente iritante, iar ingredientele iritante nu trebuie folosite pe o afectiune a pielii! Nu se foloseste sapun sau geluri de dus parfumate cu iritanti, se folosesc doar geluri de curatare cu surfactanti blanzi. Unii medici recomanda expunerea la soare pentru ca are un efect benefic in videcarea afectiunii pielii, dar este destul de riscant sa expui o piele sensibila la soare. Afectiunea dureaza intre 6 si 8 saptamani, dar uneori poate sa tina si 3 luni. Poarta doar haine din bunbac, evita sinteticele.

Pentru curatare foloseste :
1. Balea Waschgel Ultra Sensitive 150 ml – contine surfactanti/ agenti de curatare blanzi si cateva ingredient reparatoare : glycerin si panthenol. Ingredientele benefice din gelurile de curatare nu au timp sa actioneze la adevarata lor valoare dar glicerina este al 2-lea ingredient dupa apa, produsul are o formula blanda. Ti-as recomanda sa-l folosesti pe acesta la inceput, pana se amelioreaza simptomele, iar urmatorul tub sa fie gelul de dus (2). Gelul asta costa 9-10 lei, produsele Balea le gasesti in magazinele DM.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355300409.html

2. Balea duschgel ultra sensitive 250 ml – contine surfactanti blanzi, dar nu e la fel de bland ca Waschgel-ul. Costa 7-8 lei.
https://www.dm.de/balea-duschgel-ultra-sensitive-p4010355002020.html

3. Bioderma sensibio gel moussant 200 ml - contine surfactanti blanzi si cateva ingrediente hidratante https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10051230

Ca si tratament pentru ameliorarea mancarimii si pentru refacerea pielii iti recomand Bioderma Atoderm Intensive Baume, contine ingrediente hidratante si reparatoare. Calmeaza pielea si amelioreaza mancarimea in scurt timp. In functie de zona afectata cumpara un tub sau doua de 75 ml sau tubul mare de 500 ml. Crema o aplici de doua ori pe zi, zilnic.
Iti recomand sa cumperi produsele de la Farmacia Tei pentru ca sunt mai ieftine, eu am dat 30 de lei pe tubul de 75 ml dintr-o farmacie de cartier

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043381

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043418


Daca nu ai supura/puroi poti sa folosesti Avene Cicalfate – repara, calmeaza, favorizeaza vindecarea mai rapida a pielii si are proprietati antibacteriene. Ingredientele sunt listate in ordinea descrescatoare a cantitatii. Primul ingredient este apa, urmata de :

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – derivate din uleiul de nuca de cocos si glicerina. Este un ingredient emolient care hidrateaza si repara pielea.

MINERAL OIL – emolient ( emolientii inmoaie si catifeleaza pielea ) si hidratant

GLYCERIN - este un ingredient reparator care reface matricea intercelulara ( matricea intercelulara este agresata de curatarea excesiva a pielii, caldura artificiala, soare, exfoliere mecanica, ingrediente iritante si de aerul conditionat - daca ai avut tenul uscat, cu sau fara descuamari, stii cum arata o matrice celulara afectata ) si ajuta pielea sa arate mai tanara. Este un ingredient foarte bun in cremele hidratante.

HYDROGENATED VEGETABLE OIL – este emolient si agent de conditionare a pielii ( la fel ca toate ingredientele de mai sus, exceptie fiind apa ) Agentii de conditionare imbunatatesc aspectul epidermei, reduc descumararea pielii, formeaza o bariera la suprafata pielii pentru a preveni pierderea apei din piele si imbunatatesc aspectul pielii uscate.

ZINC OXIDE - oxidul de zinc este benefic pentru pielea inflamata, iritata sau sensibila. Are proprietati antiseptice, calmante, este antibacterian si fungistatic ( opreste dezvoltarea ciupercilor )

PROPYLENE GLYCOL – este umectant ( umectantii retin apa si mentin nivelul de hidratare al pielii ), ajuta la mentinerea texturii formulei produsului finit si ajuta ingredientele active sa patrunda in piele.

POLYGLYCERYL-2-SESQUIISOSTEARATE – agent de conditionare a pielii, emolient
PEG-22/DODECYL GLYCOL COPOLYMER – stabilizator de emulsie, agent de conditionare a pielii, emolient
ALUMINUM SUCROSE OCTASULFATE – agent de conditionare al pielii
ALUMINUM STEARATE – stabilizeaza produsul, agent de ingrosare/textura
BEESWAX (ceara de albine ) – agent de ingrosare al produsului cu proprietati emoliente, agent de conditionare a pielii
COPPER SULFATE - este considerat agent de conditionare a pielii, dar are putine studii cu privire la eficacitatea lui – fiind printre ultimele ingrediente ( deci intr-o cantitate mica ) nu prea are relevant
MAGNESIUM STEARATE – imbunatateste textura cremei si este emulsifiant [emulsifiantii au proprietatea de a amesteca substantele care se separa (ex: apa –ulei ) pentru ca produsul finit sa fie omogen ]
MAGNESIUM SULFATE – imbunatateste textura cremei/agent de ingrosare
MICROCRYSTALLINE WAX – agent de ingrosare, emulsifiant
ZINC SULFATE – conservant, considerat sensibilizant al pielii daca este utilizat in cantitati mari – cum este ultimul ingredient nu este problematic.

Eu am dat 35-40 lei pe varianta de 100 ml in farmacia Catena. Iti recomand sa iti iei varianta de 100 ml.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10042440

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10037446


Daca incluzi in rutina si crema Avene, foloseste Bioderma cand trebuie sa iesi din casa pentru ca se absoarbe mai bine, iar Avene seara pentru ca are o textura un pic mai vascoasa din cate imi amintesc. Ambele creme trebuie utilizate o data sau de doua ori pe zi, poti sa le aplici simultan, crema care se absoarbe cel mai repede o aplici prima iar dupa 5-10 minute aplici cealalta crema.

PS : nu sunt dermatolog sau cosmetolog, recomandarile sunt facute doar pe baza analizei ingredientelor si din experienta proprie cu aceste produse.

1 răspuns:
| CuriousStuff a răspuns:

Stie medicul care ti-a pus diagnosticul, iar daca ai suficiente cunostinte incat sa-ti pui tu singur diagnostic trebuie sa stii si un tratament (cel putin).