| Mihnea2010 a întrebat:

Stiu ca daca vrei sa slabesti nu e bine sa te infometezi pentru ca dupa aceea te ingrasi mai repede. Dar eu am fost bolnav si, nefiindu-mi foame, nu am mancat mai nimic timp de cateva zile si am slabit putin, adica se vede. E acelasi lucru cu a te infometa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Aproximativ acelasi. In general, cand cineva este bolnav, nu are acelasi apetit ca si o persoana sanatoasa, ceea ce duce la slabirea in greutate. Diferenta este ca cine este sanatos face voit acest lucru, si de multe ori isi face in mod inconstient rau, pe cand la o persoana bolnava intra in lucru sistemul de supravituire, care zice ca digestia este o activitate care solicita organismul mai mult decat este necesar, si atunci iti comanda tie sa reduci portia.
O persoana in convalescenta trebuie sa evite sa manance alimente grele, sa nu suprasolicite aparatul digestiv dupa perioada de pauza, aceeasi recomandare este potrivita si pentru cei ce au urmat diete severe sau post, ai vazut cati oameni ajung de Craciun sau Paste din cauza abuzurilor alimentare? Manca supa de pui sau vitel, mancare gatita prin fierbere sau sub capac, fa un pic de sport sau alta activitate fizica usoara, daca medicul nu ti-a recomandat altceva.

| claudia01 a răspuns:

Daca n-ai mancat pentru ca ai fost bolnav pofta de mancare isi va reveni rapid, daca nu vrei sa te ingrasi din nou evita dulciurile, chipsurile si incepe sa mananci regulat : dimineata si la pranz pe saturate iar seara putin.

| Fetitza_7841 a răspuns:

Nu cred.da oricum nu te ingrasi daca ai slabit.