| Alexryhvt a întrebat:

Salut TPU! Stiu ca nu este bine deloc dar imi bag degetele in nas destul de des si evident imi curge si sange fac asta de cativa ani candva imi dadea si fara motiv sau la orice atingere asa ca am fost la medic si aveam tensiunea 17 sau 18 cu nu stiu cat asta la 14 ani apoi am primit pastile tensiunea a scazut nu am mai consumat cola pepsi energizante chiar daca nu consumam des insa azi cand am rupt o,,buba" din nas sangele a curs imediat la o viteza cam prea mare cand m-am dus la baie am scos ceva cu servețelul care parea sa fie muc dar am o intrebare pentru ca un prieten a avut o problema asemanatoare si doctorul i spus ca sa e poate cand era mic sa isi rupa o vena si sa o scoata afara, deci se poate sa fi facut si eu asta avand in vedere ca sangele curgea tare si l-am oprit aplicand presiune pe nara si stand in picioare cu capul in jos apoi am avut stari de ameteala si o durere in mana dreapta pe unde se scoate sangele cand se iau probe undeva in zona cotului la aceea incheietura acum cand scriu peste vreo 20 min. Simptomele nu prea mai persista totusi ma simt putin ametit din cauza șocului, tin sa mentinonez ca uneori cand ma ridic repede din pat am o stare de amețeala.si am inceput din nou sa consum cola si pepsi maxim 3 l din 1 august pana acum,as dori pareri despre ce credeti ca ar trebui sa fac, in prezent am 15 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amețeala poate sa fie din cauza socului. Când ai văzut sânge, clar te-ai speriat.
Hai sa îți zic ce te așteaptă: ai tensiunea deja mare. De cele mai multe ori, când ai început sa iei pastile de tensiune, nu te mai lași de ele. La 170 sistolică, vorbim deja hipertensiune de grad 2, in timp ce la 180 e deja criza hipertensivă. La vârsta ta, tensiunea optima ar trebui sa indice sistolica sub 120 și diastolică sub 90. Sper ca poți înțelege gravitatea situației.

Iar tu in continuare consumi cola sau Pepsi. Ai părinți sau bunici care sa se îngrijească de tine?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Partea buna e ca totul se poate rezolva: o dieta buna, un sport ușor (la început iei pas cu pas, nu te aventura nicidecum), dar totul sub indicațiile medicului. Sănătate