| VladuT1337 a întrebat:

Salut TPU! Sunt băiat 1.73 și am 72 kg mi se pare că sunt cam plinut și mă gândeam să mai slăbesc până la vreo 67 kg dar voiam să vă întreb totuși dacă greutatea aceasta (72)este totusi ok pentru vârsta mea. Oricum ar trebui să slăbesc deoarece la sport obosesc rapid iar daca urc scările sau merg mai rapid de la liceu până la școală sunt fleasca de transpirație. M am gândit să încep slăbitul mai ușor adică să nu beau sucuri dulciuri mai multa apa mai mult sport și fără pâine albă prăjeli multe etc.Credeți că e ok să slăbesc așa? Nu vreau totusi sa o dau in cealaltă parte sa ajung anorexic sau ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Si care-i varsta ta?
Ca ne intrebi daca esti ok cu greutatea aia pentru varsta ta...dar nu spui nicaieri cati ani ai!

| mi25 a răspuns:

Stiinta zice asa:
1. La barbati greutatea ideala este cifra ce depaseste 1 m din inaltime plus 2.
2. La tineri greutatea trebuie sa fie intre cifra ce depaseste 1 m din inaltime, poate mai scazuta cu cel mult 2.
3. Acestea sunt doar nice standarde, dar depinde si de constitutia corporala: daca persoana este mai "ciolanosa" (cum se zice popular sau nu. De asemenea cata miscare fizica face, astfel incat aceasta se reflecta in compunerea musculaturii: este din muschi sau grasime. Unde este depusa: uniform sau pe burta si fese.
Si altele.

| helpforyou a răspuns:

Esti la pragul de sus cu greutatea. Este ok. Dar ai grija ca trebuie sa iti aduci toti nutientii necesari in corp. Nu uita ca esti in crestere ai o activitate deci si necesarul tau este mai mare. Dar este ok.

| helpforyou a răspuns:

Pana la urma nu trebuie sa tii o dieta (doar vedetetele isi permit asta). Iti recomand sa ai un STIL de viata sanatos si greutatea ta se va regla.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Eu am avut kg în plus și nu oboseam de urcam scările sau de mergeam rapid. Nu ai condiție fizica. Nu e mult 72 kg la înălțimea ta. Eu am avut 75 la 1, 70 cm.

| EliLeli a răspuns:

Este o greutate normala, dar este bine ca vrei sa ai grija. Fara sucuri cu zahar, prajeli, grasimi, produse de patiserie etc este foarte bine pentru oricine. Cu totii ar trebui sa avem grija la alimentatie.

| qathaliyn a răspuns:

La 1,73 înalțime trebuie să ai între 63 și 69 kg pentru o constituție ideală conform anumitor tabele. Nu este cea mai bună idee să te forțezi dintr-o dată, gen tu până acum ai stat și deodată să vrei să fii campion sportiv, pentru că asta îți va da corpul peste cap brusc. În schimb o idee și mai proastă e să continui să stai. Ai nevoie să faci un minim efort și nu mă refer la a merge până la școală sau că ieși în oraș, ăla nu prea e efort vere. Fă și tu puțin sport, azi un fotbal în cartier, mâine ieși la alergat cu o fată, poimâine invitați niște prieteni la pișcină, răspoimâine dă o tură cu bicicleta, peste 4 zile bagă 50 flotări și 50 genoflexiuni, fii bărbat dacă vrei să atragi ceva și să îți mai crească stima de sine. Iar după ce faci o lună diverse activități apoi poți începe cu un hobby: te duci la box, sau la fitness, sau te înscrii la fotbal sau orice alt sport. Ideea e să fii mereu sportiv. Apoi mănâncă mai sănătos, nu îți forța stomacul cu diete extreme dacă până acum ai băgat în tine, ci ia-o ușor, alimentează-te bine, hidratează-te bine, mănâncă mai rar mâncăurile nesănătoase doar în cazuri de urgență că n-ai ce mânca sau hai ai și tu o poftă că na suntem oameni, dar pofta asta o dată la nu stiu cât timp în rest fii mai atent cu corpul tău și îngrijeșe-l mai mult. Și dormi la ore corecte. Încet încet vei ajunge unde îți dorești și nu vei mai transpira până la școală, eu aveam de mers până la școală 1h cu bicicleta și pedalam cu haine groase pe mine cu viteză de zici că eram la raliuri când eram mic și n-aveam nimic. Da la început oboseam după 10 min de mers cu bicla. Totul se face ÎNCET

| mi25 a răspuns (pentru qathaliyn):

Sustii un neadevar referitor la greutate.

| qathaliyn a răspuns (pentru mi25):

Mai exact?

| mi25 a răspuns (pentru qathaliyn):

Am scris, raspunzand la intrebare.