Nu ai de ce sa te îngrijorezi. Nu te uita la cum te văd oamenii, ci să te vezi asa cum te vede Dumnezeu. Nu căuta aprecierea oamenilor, ci pe cea a lui Dumnezeu. Înălțimea colegilor tăi nu le folosește la nimic; căci Dumnezeu nu privește la fața omului, ci la inimă.
Este adevărat că Dumnezeu i-a binecuvântat pe colegii tăi; dar această binecuvântare s-a transformat în blestem pentru că nu L-au slăvit pe Dumnezeu. Aceasta i-a dus la mândrie și și-au stricat caracterele. Din pricina aceasta mânia lui Dumnezeu este asupra acestor stricati cu inima. Nu mai privi dar la ei, ci spune-le ca Dumnezeu este mai mare decât ei, si ca El este Judecătorul tuturor. Spune-le că înaintea lui Dumnezeu nu au cu ce să se laude. Tu teme-te de Dumnezeu si păzește poruncile Lui; astfel vei fi binecuvântat.
Normal ca poti creste.fa baschet sau inot.sau incearca sa stai atarnat de o bara in fiecare zi cateva minute.eu am facut asta si am crescut 10 cm intr-un an si sunt fata
Nu putem fi cu totii "mari", dar daca tot te straduiesti, fa-o cum trebuie, nu prin sala de forta: mergi la inot si cere sfatul unui medic.
"ridicatul geutatiilor deasupra capului" nu afecteaza cresterea, te rog documenteaza-te, sporturi care insfuenteaza cresterea sunt inotul,basketul, handbalul, mersul pe bicicleta, stretchingul, etc.Mult succes!
Esti in dezvoltare pana la 18+ dar se poate sa mostenesti genele de la parinti dar daca vrei sa jnfluentezi crestera fa un sport ca de exemplu inot, baschet etc nu sala te va ajuta sa influentezi procesul de crestere sala te ajuta la dezvoltarea unei mesei musculare