| AlexAttac a întrebat:

sunt baiat, am de 2 saptamani 13 ani, inaltime de 1, 54.
Mie mi se pare ca sunt cam mic, am maini si picioare subtiri, circumferinta mainilor la incheietura este de 14 cm, iar la picioare, in deasupra gleznelor in jur de 20 de cm, talia este de 70 cm, iar greutatea 42 kg.
Vreau sa imi maresc greutatea, inaltimea si sa mi de mai ingroase mainile si picioarele, exista vreo solutie care sa nu-mi afecteze cresterea in inaltime, de exemplu.
Daca iau vitamine ma ajuta cu ceva, iar daca da, de care ar trebui sa iau?
Mentionez ca prectic inotul de putin timp.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Mediocre a răspuns:

Stai linistit, o sa cresti. Baietii se dezvolta mai greu decat fetele. Mananca sanatos si fa sport. Continua cu inotul!

| smexhy a răspuns:

Leaga niste bolovani de tine, ia-ti picioaroange si poarta manusi, jambiere groase.

| σκμ a răspuns:

Salut! Recomand un sport! Pentru tine ar fi bun înotul pentru că dezvolții toți mușchii acolo.

| thezbx a răspuns:

Pai in primul rand baietii cresc mai tarziu decat fetele, de obicei prin liceu in clasa a11-a se inalta cel mai mult, deci nu iti fa griji in privinta inaltimii. si degeaba iei vitamine sau incerci sa mananci mai mult pentru ca daca ai metabolism bun nu te ingrasi nici sa vrei.

| ElenaMaria1979 a răspuns:

Poti continua cu inoul, te ajuta foarte mult, dar poti incepe sa faci si baschet.
Inainte de a lua vitamine sau alte pastilute, tu fiind in crestere, mergi la endocrimologie, acolo iti va face niste teste si iti va spune cat vei mai creste si cand te vei opri din crescut. Daca sunt ceva dereglari iti va recomanda ceea ce ai de facut. Poti merge si la un nutritionist sa te ajute cu greutatea.
Dar nu face ceva, ma refer la o cura de ingrasare sau la altceva de acest fel, risti sa-ti faci rau organismului.
Multa sanatate!