| AlexBest13 a întrebat:

sunt cam ingrijorat ca mananc prea multe dulciuri...
Voi de obicei cam cate mancati pe zi?
Ar trebuie sa ma ingrijorez? desi nu simt simptome...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Chiar daca nu sunt simptome, trebuie sa te ingrijorezi. De fapt, nu trebuie sa te ingrijorezi, ci trebuie sa te ingrijesti.
E timpul sa renunti la dulciuri. fa o cura de detoxifere; adica o luna de zile cauta sa nu mai mananci dulciuri.
http://www.sfatulmedicului.ro/......ahar_14267

| Syndre a răspuns:

Nici n-ai ce simptome să ai acum, probleme apar în timp, în special odată ce îmbătrânești. Cel mult poți fi obosit.
Consumul de dulce în exces duce la foarte multe probleme, probleme cu dinții, probleme cu inima, diabet, predispoziție la cancer, poate duce la obezitate, e toxic asupra ficatului, îmbătrânește pielea etc.
Corpul nostru nu e făcut să mânânce mult zahăr, câteva fructe pe zi și deja ai mai mult decât necesar. Acum nu spune nimeni că nu trebuie să consumi dulce deloc, dar nu trebuie să fie nici o obișnuință.
Eu mânânc fructe aproape zilnic, dar presupun că nu pui asta ca dulce. Mai mânânc ciocolată rar(nu cred că am 50g pe lună) și când e ocazia câte un desert; mai scap și câte o lingură de miere printr-o salată uneori.

| HereToHelp a răspuns:

O lingurita de miere dimineata si nu vei mai simti nevoia sa mananci dulciuri pe tot parcursul zilei. Succes!

| Mariapetrupanainte a răspuns:

Daca nu mai vrei sa maninci dulciuri nu le mai cumpara si zile parintilor si ei asa sa faca si atunci nu vei avea ce minca iti vei da seama ca nu-s si pofta va mai scadeabig grin e si normal sa vrei sa maninci cind le vezi in fata ta sau cind stii ca la bucatarie pe masa sunt.Eu cind eram mica am mincat peste masura ciocolate si am facut alergie era primavara cald dar eu purtam veste cu miinica lunga ca sa nu creada la scoala ca e ceva mai grav si nu doar o alergiebig grin

| mititelumarius a răspuns:

Nu trebuie sa prezinti neaparat anumite simptome. Insa, sa ne bazam mai mult pe preventie, sa nu asteptam efectele cand e prea tarziu! Trucuri sa scapi de pofta de dulce: http://www.sfatulmedicului.ro/....../index.php

| emuzta2004 a răspuns:

Eu mănânc cate îmi este pofta laughing) oricum mănâncă 1 ciocolata pe zi daca chiar vrei...nu prea trebuie sa mănânc prea multe dulciuri sa nu te ingrasi confused. Nu manca multe dulciuri, sa nu iti fie rau. confused